Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

ІНФОРМАЦІЯ про результати діяльності місцевої прокуратури на території Городоцького району за 2020 рік

Дата: 21.01.2021 13:24
Кількість переглядів: 483

Упродовж  2020 року Городоцькою місцевою прокуратурою у взаємодії та координації з іншими правоохоронними органами вживались організаційно-практичні заходи, спрямовані на протидію злочинності в умовах реалізації вимог Закону України «Про прокуратуру» та положень Кримінального процесуального кодексу України, захист конституційних прав і свобод громадян від злочинних посягань, представництво інтересів держави в суді.

Основні зусилля правоохоронних органів спрямовувались на забезпечення стану законності та правопорядку в районі, виявлення та розкриття кримінальних правопорушень, профілактику їх вчинення, закінчення досудового слідства по актуальних кримінальних провадженнях, пред’явлення актуальних позовів на захист інтересів держави з різних напрямів прокурорської діяльності.

Одним із пріоритетних напрямків роботи органів прокуратури залишається представництво інтересів держави в суді.

Упродовж 2020 року місцевою прокуратурою пред’явлено 15 позовних заяв на загальну суму понад 1,6 млн. грн., з яких 8 позовних заяв на суму близько 960 тис. грн. розглянуто та задоволено. Ще 7 позовних заяв перебувають у провадженні суду.

В основному місцевою прокуратурою пред’явлено позови про визнання недійсними наказів Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області та витребування незаконно отриманих земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства на території Городоцького району загальною площею 20 га.

До прикладу, 31.03.2020 в Городоцький районний суд в інтересах держави пред’явлено позовну заяву про зобов’язання одного із жителів Городоцького району повернути на користь територіальної громади в особі Городоцької міської ради земельну ділянку площею 2 га вартістю 120 тис. грн. для ведення особистого селянського господарства, яка отримана ним понад норми безоплатної приватизації для даного виду використання встановлені ЗК України.

09.04.2020 рішенням Городоцького районного суду та 15.12.2020 постановою Хмельницького апеляційного суду задоволено позовні вимоги місцевої прокуратури.

Окрім того, в ході реалізації представницьких повноважень місцевою
прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування у 5 кримінальних провадженнях у бюджетній сфері.

Вказані кримінальні провадження стосувались незаконного отримання громадянами району різних видів соціальних допомог.

За результатом досудового розслідування до суду скеровано 2 кримінальних провадження вказаної категорії. Винними особами до Державного бюджету повернуто  незаконно отриманні 34 тис. грн.

Також, активна позовна діяльність здійснювалась місцевою прокуратурою у сфері захисту прав дітей.

Так, за результатом підготовлених позовів, у 2020 році Господарським судом Хмельницької області розглянуто 2 позови щодо незаконного використання приватними фермерськими господарствами земельних ділянок, які перебували у постійному користуванні навчальних закладів Городоцького району Хмельницької області. За результатом судового розгляду у всіх 2 випадках сторонами в добровільному порядку розірвано укладені договори, земельні ділянки загальною вартістю 6 млн. 084 тис. грн. площею 186 га повернуто навчальним закладам району.

Незмінним пріоритетом в діяльності правоохоронних органів була і залишається протидія корупції.

Так, упродовж 2020 року за матеріалами Городоцької місцевої прокуратури за місцем дислокації м. Городок, уповноваженими органами складено 2 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст. 172-6 КУпАП «Порушення вимог фінансового контролю», які розглянуті Городоцьким районним судом.

Окрім цього, місцевою прокуратурою за результатами досудового розслідування в Городоцький районний суд спрямовано 2 обвинувальні акти щодо колишніх депутатів району у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 366-1 КК України.

 Ухвалами Городоцького районного суду зазначені кримінальні проваджень закрито та звільнено винних осіб від кримінальної відповідальності у зв’язку з дійовим каяттям.

Всього, упродовж 2020 року оперативними працівниками місцевої прокуратури здійснювалося процесуальне керівництво у 785 кримінальних провадженнях, які розслідувалися СВ Городоцького ВП ГУНП в Хмельницькій області.

У 2020 році процесуальними прокурорами до суду скеровано обвинувальні акти у 60 кримінальних провадженнях стосовно 62 осіб, підозрюваних у вчинені кримінальних правопорушень.

Упродовж 2020  року до місцевої прокуратури надійшло 29 звернень. Із вказаної кількості звернень 6 розглянуто місцевою прокуратурою із наданням роз’яснення, 23 звернення скеровано для вирішення у інші відомства.

Зусилля місцевої прокуратури і надалі будуть спрямовані на захист прав і свобод людини, інтересів суспільства та держави.

 

Виконувач обов`язків керівника

Городоцької місцевої прокуратур                                                   Р. Олійник

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь