Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

День пам'яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2021 16:06
Кількість переглядів: 356

   У 2005 році Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію № 60/7 "Пам'ять про Голокост", що проголосила 27 січня Міжнародним днем пам'яті жертв Голокосту. Україна приєдналася до цього документу у 2012 році.

   Офіційно визнано, що від 5,5 до 6,1 мільйони євреїв було вбито протягом Голокосту, з них від 2,2 до 2,5 мільйони на території колишнього Радянського Союзу, значною мірою в Україні. Три мільйони осіб було вбито в газових камерах, близько двох мільйонів розстріляно, інші були вбиті іншими методами, померли від голоду, виснаження, примусової праці або екстремальних життєвих умов, в яких вони були змушені перебувати.

   У жорстокі роки Голокосту – масового переслідування євреїв під час Другої світової війни – більшість людей жили в страху, розпачі та зневірі. Проте були й такі, хто не втратив людського обличчя та здатності співпереживати та співчувати. Ризикуючи власним життям та життям своїх рідних, вони рятували євреїв від смерті. За це переховування нацисти карали жорстоко – винищуванням цілої сім’ї рятівника.

   Допомога українців мала різний характер: одні непомітно вкладали яблуко чи окраєць хліба у кишеню перехожому, інші допомагали одягом, а хтось надавав притулок на ніч або ж на кілька років... Саме останніх нагороджують почесним званням «Праведник народів світу» та «Праведник України». За інформацією благодійного фонду «Хесед-Бешт», на теренах Хмельниччини «праведниками» вже мають честь називатися близько 80 осіб.

Джерело: https://ye.ua

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь