Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Увага! Важлива інформація для платників земельного податку

Дата: 19.02.2021 14:22
Кількість переглядів: 493

Відділ земельних ресурсів виконавчого комітету Городоцької міської ради повідомляє платникам податку, що до окремих пунктах Городоцької міської територіальної громади проведена нормативна грошова оцінка землі, яка затверджена рішеннями третьої сесії Городоцької міської ради 8 скликання від 05 січня 2021 року «Про затвердження «Технічної документації з нормативної грошової оцінки… та застосовується з 01.01.2021 року».

Відповідно до ст. 18 Закону України “Про оцінку земель” нормативна грошова оцінка земельних ділянок населених пунктів, незалежно від їх цільового призначення, проводиться не рідше ніж один раз на 5 – 7 років.

З часу розроблення попередньої нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, відбулися значні зміни. У розвиток інфраструктури здійснено капіталовкладення для будівництва і реконструкції вулично-дорожньої мережі, удосконалення системи інженерного забезпечення водопроводів, водовідведення, електромережі, інженерної підготовки території і благоустрою.

Враховуючи вищевикладене та беручи до уваги те, що уже завершився семирічний термін дії нормативної грошової оцінки земель окремих населених пунктів, у 2020 році розроблено технічні документації із нормативної грошової оцінки  земель 21-го населеного пункту, а саме: с.Варівці, с.Великий Карабчіїв, с.Велика Яромирка, с.Завадинці, с.Мала Яромирка, с.Балакири, с.Жищинці, с.Велика Левада, с.Купин, с.Лісогірка, с.Нове Поріччя, с.Остапківці, с.Слобідка Олексинецька, с.Пільний Олексинець, с.Сирватинці, с.Стара Пісочна, с.Хмелівка, с.Скіпче, с.Чорниводи, с.Мудриголови, м.Городок.

Практичне застосування вищезазначених нових нормативних грошових оцінки земель населених пунктів надає можливість визначення розміру земельного податку, орендної плати за земельні ділянки комунальної власності та проведення земельних аукціонів, зростання надходжень до міського бюджету від плати за землю, які будуть спрямовані на здійснення програм соціально-економічного розвитку територіальної громади.

Відповідно до інформації поданої Відділом у Городоцькому районі Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області про нормативну грошову оцінку земельних ділянок, які перебувають в оренді на території Городоцької міської ради, відділом земельних відносин проведено загальний аналіз та здійснивши перерахунок орендної плати 118-ти земельних ділянок, які перебувають в оренді суб’єктів господарювання на території Городоцької міської ради, повідомляємо про те, що у 2021 році очікується збільшення місцевого бюджету, за рахунок додаткових надходжень від орендної плати за землю, в розмірі 338,684 тис. грн.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь