Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Реєстрація тварин – ідентифікація

Дата: 01.03.2021 15:26
Кількість переглядів: 405

Відповідно до Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин»  вимоги щодо ідентифікації та реєстрації тварин поширюються на всіх юридичних та фізичних осіб, що займаються розведенням та утриманням тварин, проводять їх продаж, забій, утилізацію, надають послуги зі штучного осіменіння та організовують виставки тварин.

Проведення ідентифікації тварин (великої рогатої худоби, свиней, кіз, коней, овець) ставить за мету створення системи постійного контролю за станом здоров’я тварин та походження тваринницької продукції на всіх етапах обігу — від її виробництва до реалізації. Процедура ідентифікації тварин дає право її власнику реалізовувати молоко та м’ясо тварини, отримати дозвіл на її переміщення та забій, продаж, участь у виставці тощо. Ідентифікацію тварин проводять фахівці ветеринарної медицини Городоцької районної державної лікарні ветеринарної медицини, дільничні фахівці ветеринарної медицини за місцем утримання тварин та Агенство з ідентифікації та реєстрації тварин.

Обов’язковій ідентифікації підлягають:

- велика рогата худоба, ягнята, козенята — протягом 7 днів з моменту народження;

- товарні свині — за добу до переміщення (продажу, забою);

- лошата — не пізніше 1 року після народження.

Городоцьке районне управління головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області вважає за необхідне поінформувати про обов’язковість виконання вимог статті 5 Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин»  та пункту 6 статті 15 Закону України «Про ветеринарну медицину», а саме про обов’язки власників тварин, що провадять діяльність з розведення та утримання тварин.

Юридичні та фізичні особи, що провадять діяльність з розведення та утримання тварин, зобов’язані:

  • подавати для реєстрації дані про ідентифікованих тварин, господарства їх розведення та утримання, переміщення, забій, утилізацію, загибель, падіж тварин;
  • ідентифікувати усіх тварин у господарстві;
  • вести облік віх тварин у господарстві, в тому числі щодо їх народження, ідентифікаційних номерів, усіх переміщень тварин між господарствами, а також про забій, утилізацію та падіж тварин;
  • здійснювати переміщення тварин з ідентифікаційними документами;
  • подавати дані до центрального органу виконавчої  влади, що реалізує державну політику у сфері ветеринарної медицини, про усі переміщення тварин, надходження нових тварин у господарство, а також забій, утилізацію, падіж тварин протягом 5 робочих днів з дати таких дій або подій;
  • проводити забій, утилізацію лише ідентифікованих та зареєстрованих тварин.

За порушення вимог законодавства про ідентифікацію та реєстрацію тварин передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу за статтею 107-2 Кодексу України про адміністративне правопорушення.

Тож будьте пильними та відповідальними у відношенні до своїх тварин — проідентифікуйте їх та проведіть повний клінічний огляд.

Городоцьке  районне  управління  

головного управління Держпродспоживслужби  

в Хмельницькій  області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь