Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Пожежі в екосистемах!

Дата: 08.07.2021 14:43
Кількість переглядів: 512

В зв’язку з підвищенням температури повітря знову набуває актуальності питання пожеж в екосистемах.

Пожежі – найбільш масові і розповсюджені лиха: вони відбуваються практично в усіх районах нашої  країни, особливо влітку в лісах, на торф’яниках, полях, у житлових будівлях і на промислових підприємствах.

Вогонь знищує будівлі і  споруди, дерева і тварин, зазнають каліцтв і гинуть люди. Пожежами в екосистемах завдається величезна шкода ґрунтам, рослинному та тваринному світу. Такі випалювання погіршують якість ґрунтів та призводять до змін видового складу рослинності.
У вогні гинуть корисні комахи, які зимували у верхніх шарах ґрунту, горить і безліч різноманітного сміття, що суттєво посилює забруднення атмосферного повітря.

Шкода від спалювання сухої трави вкрай небезпечна. З димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найбільш отруйних для людини речовин. Крім того, такі пожежі призводять до руйнування ґрунтового покриву, загибелі ґрунтоутворюючих мікроорганізмів.

У 90% випадків причина виникнення лісових пожеж – людина, яка необережно поводиться із вогнем у лісі, у місцях роботи і відпочинку, не звертає уваги на необхідність суворого дотримання правил протипожежної безпеки.

Аби уникнути подібного, слід пам’ятати, що розпалювати вогнища й застосовувати відкритий вогонь у лісі забороняється! За сухої погоди достатньо найменшої іскри, щоб спалахнуло велике полум’я, особливо у хвойному лісі. Забороняється розпалювати багаття на торфовищах, поблизу копиць сіна, скирт соломи.

Департамент природних ресурсів та екології закликає мешканців області – НЕ ПРОВОКУЙ ПОЖЕЖІ В ЕКОСИСТЕМАХ!

Джерело: Департамент природних ресурсів та екології

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь