Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Регіональний план управління відходами у Хмельницькій області

Дата: 22.07.2021 08:51
Кількість переглядів: 582

Підготовлено проєкт фінальної версії Регіонального плану управління відходами у Хмельницькій області (РПУВ) до 2030 року, який визначає правила поводження з усіма видами відходів, поділ області на кластери, розташування майбутніх полігонів, комплексів з переробки, перевантажувальних станцій, фінансову модель розбудови ефективної регіональної системи управління відходами, що має забезпечити сталий розвиток регіону, покращення екосистеми та здорове і безпечне майбутнє мешканцям, від малого села до великого міста.

З метою презентації основних технічних та фінансових напрацювань доопрацьованого проєкту РПУВ, отримання остаточного погодження запропонованих підходів та сценаріїв для майбутньої регіональної системи управління відходами та сприяння мобілізації місцевих ресурсів для успішної реалізації РПУВ сьогодні в приміщенні Хмельницької торгово-промислової палати відбувся семінар на тему “Регіональний план управління відходами у Хмельницькій області: сценарії, рішення, план дій. Спільне бачення та ключові кроки до успішної реалізації”.

На захід завітали керівники області та міста, представники компанії “Seureca”, які займалися розробкою Регіонального плану, голови тергромад області, представники найбільших підприємств – утворювачів відходів, компаній, що займаються питаннями поводження з відходами, комунальних підприємств, компаній, що займаються переробкою відходів, включаючи медичні установи; науково-дослідних установ, закладів освіти, структур підтримки бізнесу (ТПП) та громадських організацій.

“Сьогодні область отримує Регіональний план управління відходами у Хмельницькій області до 2030 року, з яким нам усім необхідно працювати далі. Цей план надзвичайно важливий, оскільки він встановлює основні принципи і правила поводження з відходами в регіоні та визначає три основні кластери, де будуть сконцентровані усі необхідні об’єкти для інфраструктури поводження з відходами. Проведена робота ще раз демонструє те, що об’єднавшись разом ми можемо набагато більше зробити для наших громадян, для розвитку нашої держави. Переконаний, що спільними зусиллями ми подолаємо проблему згубного впливу відходів та відшукаємо шляхи успішної реалізації запропонованих заходів Регіонального плану управління відходами у Хмельницькій області. Висловлюю щиру подяку усім, хто долучився до створення цього документу”, – сказав Володимир Білик.

За результатами обговорення учасники семінару досягли домовленості, що представники компанії “Seureca” мають доопрацювати Регіональний план із врахуванням висловлених сьогоднішніх пропозицій та зауважень. Після цього проект буде направлений обласною адміністрацією на погодження до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України та Міністерства розвитку громад та територій України. Наступний крок – затвердження Регіонального плану управління відходами у Хмельницькій області до 2030 року на черговій сесії обласної ради.

У ході семінару організатори ознайомили учасників з потенційними варіантами заходів та можливостями РПУВ, представили узагальнене спільне бачення регіональної системи управління відходами, тощо. Також під час заходу громади та компанії мали можливість представити у вигляді виставкових експозицій та поділитися своїми кращими практиками, успішними кейсами ініціатив з організації ефективного управління відходами, діяльності з підвищення обізнаності щодо раціонального поводження з відходами.

Джерело: офіційний сайт Хмельницької ОДА

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь