Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Жителя Волочиської громади притягнуто до кримінальної відповідальності за незаконний вилов риби

Дата: 22.07.2021 09:54
Кількість переглядів: 463

11.05.2021 житель Волочиської міської об’єднаної територіальної громади, перебуваючи поблизу с. Бубнівка Сатанівської селищної об’єднаної територіальної громади, з корисливих спонукань, в порушення вимог  положень підпункту 1 пункту 3.15, пункту 4.3. «Правил любительського та спортивного рибальства», затверджених наказом Державного комітету рибного господарства України № 19 від 15 лютого 1999 року, відповідно до яких «Забороняється лов водних живих ресурсів із застосуванням промислових та інших засобів лову, виготовлених з сіткоснастевих і інших матеріалів усіх видів і найменувань», «В нерестовий заборонний період  любительське  рибальство може  бути дозволено органами рибоохорони на спеціально визначених ділянках водойм однією поплавковою  або  донною  вудкою  із  одним гачком і спінінгом з берега» та знаючи про заборону вилову риби в нерестовий період, вирішив незаконно виловити рибу в річці «Збруч».

Так, у заборонений нерестовий період за допомогою власного гумового човна та незаконного знаряддя лову –  риболовецької сітки, виловив рибу на суму близько 3 тис. грн.

Протиправні дії останнього були припинені працівниками поліції та «Рибоохоронного патруля», внаслідок чого, розпочато кримінальне провадження.

Прокурорами Волочиської окружної прокуратури забезпечено належне підтримання публічного обвинувачення у зазначеному кримінальному провадженні та доведено винуватість особи, причетної до вчинення вищевказаного кримінального правопорушення, яке 12.07.2021 розглянуто Городоцьким районним судом та винну особу засуджено за ч. 1 ст. 249 КК України до покарання у виді 1 року обмеження волі із звільненням від відбування призначеного покарання з іспитовим строком 1 рік.

Також, вироком суду застосовано спеціальну конфіскацію гумового човна, риболовецької сітки та задоволено позовну заяву прокурора, пред’явлену у кримінальному провадженні в інтересах держави в особі Управління Державного агентства рибного господарства у Хмельницькій області про відшкодування шкоди, завданої незаконним виловом риби, яку винним, усвідомлюючи протиправність своїх дій, відшкодовано в повному обсязі.

 

Прокурор Волочиської окружної прокуратури                    М. Манилюк

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь