Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Видача ветеринарного паспорта на пасіку

Дата: 17.08.2021 13:05
Кількість переглядів: 368

Фахівці Городоцького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області та Городоцької  районної державної лікарні ветеринарної медицини регулярно проводять роботу щодо реєстрації пасік та видачі нових ветеринарно-санітарних паспортів на пасіки серед бджолярів Городоцької та Сатанівської ОТГ відповідно до Порядку видачі ветеринарно – санітарного паспорта пасіки, затвердженого Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України № 338 від 19 лютого 2021 року.

Видача ветеринарно-санітарного паспорту на пасіку здійснюється на підставі письмового звернення до територіального управління Держпродспоживслужби з обов’язковим проведенням епізоотичного обстеження. У заяві слід зазначити паспортні дані та адресу власника пасіки, місце розташування пасіки, кількість та порода бджолосімей.

У паспорті мають бути відображені: характеристика пасіки, її ветеринарно-санітарний стан, епізоотична обстановка, дані лабораторних досліджень, результати проведених лікувально-профілактичнихзаходів.

Єдиний перелік паспортів пасік, зареєстрованих на територіїУкраїни, нині формується Держпродспоживслужбою в електронній формі. Наявність ветеринарно-санітарного паспорта на пасіку гарантує якість меду і гарний стан бджолосімей.

Станом на серпень 2021 року на території Городоцької та Сатанівської  ОТГ видали більше 102 нових ветеринарно-санітарних паспортів. Крім того,  фахівці Городоцького управління  Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області надають рекомендації бджолярам на період проведення обробок сільськогосподарських угідь пестицидами та агрохімікатами, а також покроковий алгоритм дій у випадку отруєння та загибелі бджіл.

Нагадуємо, першим кроком до отримання безпечної та якісної продукції бджільництва є зареєстрована пасіка, щонадає ряд переваг для успішного розвитку!

 

Городоцьке управління Головного  управління

Держпродспоживслужби в Хмельницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь