Про безпеку харчових продуктів
Безпечний харчовий продукт – харчовий продукт, який не справляє шкідливого впливу на здоров’я людини та є придатним до споживання.
Відрізнити «на око» безпечні продукти від небезпечних практично неможливо, це підтверджується лабораторними дослідженнями.
Не менш важливим фактором є готовність українського споживача купувати товар, не дивлячись ні на термін реалізації ні на документи, які підтверджують безпечність продуктів харчування.
Такі обставини спонукають до відсутності відповідальності у виробників.
Особливої уваги потребує продукція високої групи ризику: м’ясна продукція, молочна, рибна продукція, яйця та інше.
До продажу на ринку допускається лише доброякісна продукція тваринного і рослинного походження, яка в установленому порядку пройшла контроль в лабораторії ветеринарно – санітарної експертизи (ЛВСЕ), що підтверджується відповідним експертним висновком.
ЛВСЕ функціонують лише на території агропродовольчих ринків, сфера їх діяльності не розповсюджується на стихійні ринки.
Звертаємо увагу, що продаж продукції без відповідних документів, виданих у встановленому порядку, у не відведених для цього місцях або таких, що не пройшли ветеринарно – санітарної експертизи, забороняється.
Під час покупки покупцям необхідно звертати увагу на термін придатності товару, ознайомитись з експертними висновками, товарно-транспортними накладними.
Чим більше будемо вимагати від продавця товарів підтверджень його якості та безпечності, тим більш високим стандартам він буде прагнути відповідати.
Усім покупцям слід вчитися вимагати належного сервісу, і купувати тільки у тих, хто здатний його гарантувати.
Виробники повинні випускати безпечну продукцію, а контролюючі органи лише це підтверджують або спростовують.
Інформуємо що Держпродспоживслужба не контролює безпечність реалізованої продукції на стихійних ринках.
Городоцьке управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області закликає не купувати продукти Харчування в місцях стихійної торгівлі та застерігає всіх від небезпеки, яка пов’язана із вживанням небезпечних продуктів!
Городоцьке управління
Головного управління
Держпродспоживслужби
в Хмельницькій області