Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Продовжується інформаційно-роз’яснювальна робота з питань легалізації праці

Дата: 21.10.2021 13:52
Кількість переглядів: 491

Робочою групою з питань забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення на території Городоцької  міської ради продовжується проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи для працівників та роботодавців громади стосовно переваг легального працевлаштування. Зокрема, робочою групою здійснено відвідування суб’єктів господарювання м. Городка.

Під час заходу роз’яснено переваги офіційного працевлаштування, неприпустимість допуску до роботи без належного оформлення трудових відносин. Працівникам роздано пам’ятки, де основна увага акцентується на працевлаштуванні в рамках чинного законодавства.

Трудове законодавство гарантує найманому працівнику здорові та безпечні умови праці, оплачувані відпустки й лікарняні, нормований робочий час, допомогу у  разі нещасного випадку на роботі, передбачені пільги, якщо у працівників є малолітні діти, всього цього позбавлені незадекларовані працівники.

Роботодавцям наголошували, що допуск працівників до роботи без належного оформлення карається штрафом у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника,  відносно якого скоєно порушення, а до юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, які використовують найману працю та є платниками єдиного податку першої - третьої груп, застосовується попередження.

Повторне вчинення порушення на протязі двох років з дня  його виявлення - у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь