Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

77 річниця визволення України від фашистських загарбників

Дата: 28.10.2021 13:18
Кількість переглядів: 635

Відповідно до Указу Президента України від 20 жовтня 2009 року з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу жертовності Українського народу у Другій світовій війні, в Україні щорічно 28 жовтня відзначається цей день.

За історичними даними, у ході воєнних дій на території України під час Другої світової війни загинуло близько трьох мільйонів радянських солдатів і офіцерів і майже 1,4 млн. військовополонених. На окупованій території України загинули близько 3,9 млн. осіб. Понад 2 млн. українців були вивезені для примусової праці до Німеччини. Повністю або частково було зруйновано понад 700 міст і 28 тис. сіл, близько 10 млн. людей залишилися без даху над головою, знищено понад 16 тис. промислових підприємств.

У ході визвольних операцій 1944 р. на Україні загинуло понад 3,5 млн. Воїнів!

Тисячі вихідців з нашої територіальної громади мужньо боролися на фронтах. У Городку, Радковиці, Кузьмині діяли підпільні організації. Дорогою ціною заплатили наші жителі за свободу. Близько 7 тисяч мешканців було вивезено на примусові роботи до Німеччини, понад 8 тисяч чоловік загинуло на фронтах.

Сьогодні, з нагоди визволення України від фашистських загарбників, керівництво міської ради, ветеранської організації, Городоцького відділу поліцейської діяльності, 39 державної пожежно-рятувальної частини 4 державного пожежно-рятувального загону, представники громадської організації політичної партії “За конкретні справи” та інших установ вшанували героїчний подвиг українців під час Другої світової війни, відбулося покладання квітів до меморіального комплексу: Братська могила воїнів.

Дякуємо всім ветеранам, що поклали свої життя за визволення України від фашистських загарбників, тим хто відбудовував країну після війни. Пам'ятаймо ціну, яку заплатили наші батьки, діди, прадіди.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь