Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

В Городоцькій громаді вперше реалізовували проекти «Громадського бюджету»

Дата: 05.11.2021 15:22
Кількість переглядів: 556

Цього року, в Городоцькій громаді вперше розпочали роботу над розвитком інструменту участі мешканців в розподілі бюджетних коштів – запустили «Громадський бюджет». Дана програма надала можливість жителям міста та населених пунктів громад перетворити свою мрію в реальність.

В квітні цього року, жителі громади мали можливість подати власні ідеї у вигляді проектів. Загалом, до міської ради надійшло 20 проектів на загальну суму більше 2 млн.грн. Далі було голосування за них і вже в травні відбулося засідання робочої групи по підрахунку голосів, в результаті якого, 11 проектів, які набрали найбільшу кількість голосів були обрані для їх подальшої реалізації.

Серед мешканців нашої громади «Громадський бюджет» користувався великою популярністю, за проекти якого проголосували майже 3 тис.жителів, а саме: проект встановлення дитячого майданчика (с.Кремінна), зона відпочинку – дитячий майданчик «Щасливий» (м.Городок, вул..Київська18), зона відпочинку та спортивного дозвілля дітей та молоді села (с.Стара Пісочна), міні-комплекс для велосипедистів та любителів (м.Городок), радість у Божому Домі (м.Городок, вул..Грушевського 7/3), облаштування зони відпочинку (с.Велика Левада), Шкільний дендропарк «Подільський «культурний» ліс» - зона еко-креативу і еко-відпочинку «School Green Town» (Шкільне Зелене Містечко в с.Пільний Олексинець), місце щасливого дитинства (с.Велика Яромирка), спортивний майданчик  «ПАТРІОТ» (м.Городок, мікрорайон Мархлівка-Аеродром), зона відпочинку (с.Чорниводи), зона відпочинку поблизу ставка (с. Лісоводи).

Відповідно до положення, розмір громадського бюджету для реалізації проектів в 2021 році складає 1 млн.грн.

Станом на сьогодні, більшість проектів вже успішно реалізовані, а ще декілька залишається на стадії завершення і до кінця поточного року будуть впроваджені в життя.

На наступний рік, також планується виділити таку ж суму.

Нагадуємо, що Бюджет участі – демократичний процес, який надає можливість кожному брати участь у розподілі коштів місцевого бюджету через створення проєктів для покращення міста/ територіальної громади та/або голосування за них.

Будь-який громадянин може подати проєкт, пов’язаний з покращенням життя в місті/ територіальній громаді, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні та спостерігати за тим, як його проєкт реалізують.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь