Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

День Гідності та Свободи

Дата: 19.11.2021 15:01
Кількість переглядів: 427

8 років тому, 21 листопада 2013 року, українці вийшли на Майдан. Ніхто не міг уявити, що мирний протест переросте у революцію. Цей день розділив українську свідомість – на до та після.

А в 2004 році, в цей період – в Україні відбулась Помаранчева революція.

На честь початку цього дня двох революцій, Президент України Петро Порошенко 13 листопада 2014 року підписав Указ №872/2014 «Про День Гідності та Свободи».

День Гідності та Свободи відзначається для утвердження в Україні свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь  інформації про події в Україні, а також вшанування патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Саме тому, сьогодні, напередодні  свята, відбулось покладання квітів до пам’ятних знаків «Нескорені» та «Небесна Сотня» на центральній площі міста та до пам’ятного знаку Героїв Небесної Сотні, що знаходиться в мікрорайоні МКК.

Вшанувати усіх тих, хто ціною власного життя захищав мир та спокій на власній землі прийшли: секретар міської ради Олена Гріх, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Роман Конюшко, представник громадської організації політичної партії «За конкретні справи» Василь Накутній та громадськість.

Усіх полеглих за незалежність та свободу України вшанували хвилиною мовчання, а після  - поклали квіти до пам’ятних знаків.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь