Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ПРОФІЛАКТИКИ ГРИПУ ПТИЦІ В БЛАГОПОЛУЧНИХ РАЙОНАХ

Дата: 13.01.2022 13:17
Кількість переглядів: 163

   Спеціалісти Городоцького управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, з метою недопущення на території Городоччини високопатогенного грипу птиці, продовжують проводити активну роз’яснювальну роботу серед населення та інформують  щодо заходів запобігання (профілактики) занесення грипу птиці в особисті домашні господарства.

  1. Бажано організувати безвигульне утримання птиці.
  2. Утримувати домашню птицю в умовах, що виключають її контакт зі сторонньою птицею.
  3. Завезення нової птиці необхідно здійснювати тільки з благополучних щодо пташиного грипу областей і районів.
  4. Забезпечити належні санітарні умови утримання домашньої птиці. З цією метою слід регулярно проводити чистку приміщень, де утримується птиця, з подальшою їх дезінфекцією.
  5. Догляд за птицею слід здійснювати тільки в спеціально відведених для цієї мети одязі та взутті, які необхідно регулярно прати і чистити.
  6. Використовувати лише якісні та безпечні корми для птахів, не закуповувати корми без гарантії їх безпеки. Корми для птахів зберігати виключно в місцях, недоступних для синантропної і перелітної птиці (горобців, галок, голубів тощо).
  7. Перед початком згодовування корм слід піддавати термічній обробці (проварювати, запарювати).
  8. При забої та обробці птиці слід якомога менше забруднювати навколишнє середовище кров’ю, пір’ям та іншими продуктами забою.
  9. На вимогу представників ветеринарної служби надавати домашню птицю для огляду і вакцинації.
  10. Про всі випадки захворювання і падежу домашньої птиці, а також при виявленні місць масової загибелі дикої птиці на полях, в лісах та інших місцях необхідно негайно повідомляти ветеринарну службу та органи місцевого самоврядування.
  11. Дотримуватися правил особистої безпеки та гігієни:
    • після контакту з птицею, предметами догляду за птицею, продукцією птахівництва необхідно ретельно вимити руки з милом і прийняти душ;
    • яйця і м’ясо птиці, перед вживанням в їжу, необхідно піддавати ретельній термічній обробці. Приготування в їжу продуктів птахівництва повинно супроводжуватися їх нагріванням до температури не нижче 70 0С  протягом як мінімум 5 хвилин.

   При  невластивій поведінці птиці, перших ознаках захворювання чи загибелі птиці, особливо водоплавної, необхідно терміново звернутися до Городоцької  районної державної лікарні ветеринарної медицини за адресою: м. Городок, вул. Чайковського, 2, тел.3-13-80, або безпосередньо до дільничних лікарів ветеринарної медицини, що обслуговують конкретний населений пункт!

Городоцьке   управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій  області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь