Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Українська мрія - єдність, свобода і незалежність

Дата: 21.01.2022 15:24
Кількість переглядів: 359

Щорічно 22 січня, українці відзначають День Соборності України - свято, що покликане нагадати про єдність і незалежність українського народу.

Цьогоріч виповнюється 103-тя річниця проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Це одне із найважливіших державних свят, яке українці офіційно відзначають з 22 січня 1999 року, адже цей день став символом єдності земель сучасної України, увійшовши в історію українського народу, як свято національної єдності. Він увінчав соборницькі прагнення українців обох частин України Наддніпрянщини та Наддністрянщини щонайменше з середини XIX століття.

З нагоди  відзначення Дня Соборності України із вітальним словом звернулася секретарка міської ради Олена Гріх, яка  привітала з днем Соборності і  наголосила, що саме Україна  - робить нас українцями. Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з трепетом зберігати цей безцінний скарб! Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну - Україну!

Відбулися церемонії  урочистого покладання квітів до погруддя першого Президента України - Михайла Грушевського та до пам’ятних знаків   «Нескорені»   і    «Небесна Сотня на Площі Героїв Майдану,  за участю  представників органів місцевого самоврядування,  окремих установ,  правоохоронних органів, учасників антитерористичної операції представників громадськості.

По завершенню заходу у краєзнавчому музеї відбулася презентація виставки художника Володимира Карвасарного, приурочена  Дню Соборності України.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь