Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Городоцьке управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області рекомендує: не дозволяйте дитині з ознаками інфекційних захворювань іти до школи чи садочка

Дата: 23.02.2022 10:09
Кількість переглядів: 255

Із понеділка 21 лютого школярі міста та інших населених пунктів територіальних громад перейшли із дистанційної на очну форму навчання. Але перебування в організованих колективах в умовах пандемії COVID-19 підвищує ризики поширення коронавірусної інфекції серед вихованців навчальних закладів та їхніх родин.

 У зв’язку з цим Городоцьке управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області нагадує керівникам освітніх закладів про необхідність неухильного виконання вимог постанови головного державного санітарного лікаря України 06.09.02021 № 10 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної  хвороби COVID-19». Зокрема, керівники мають проводити постійний контроль за дотриманням санітарного законодавства, належний медичний нагляд за станом здоров’я дітей, профілактичні та протиепідемічні заходи щодо недопущення виникнення і розповсюдження респіраторних захворювань в організованих колективах.

Окрім того, звертаємося до батьків:

щодня слідкуйте за станом здоров’я своїх дітей та у разі будь-яких ознак інфекційних захворювань, зокрема, підвищення температури тіла, виникнення нежитю, головного болю, болю у горлі, розладів із боку кишково-шлункового тракту тощо, не допускайте дитину до відвідування закладу освіти і своєчасно звертайтеся за медичною допомогою.

Наразі серед підтверджених випадків захворювання на COVID-19 дедалі частіше виявляється штам «Омікрон».

Нагадуємо, серед інших симптомів у заражених «Омікроном» найчастіше можуть спостерігатися такі симптоми: нежить (73%), головний біль (67,5%), втома (63,5), чхання (60%), біль у горлі (59,6%).

У разі зараження на цей штам також спостерігається кашель (43,5%),  хриплий голос (35,7%), озноб чи тремтіння (30%), лихоманка (29,4%), втрата/спотворення нюху та/або смаку (23,7%) тощо.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь