Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

За незаконний вилов риби судитимуть жителя громади

Дата: 09.06.2022 13:50
Кількість переглядів: 411

За процесуального керівництва Волочиської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт відносно жителя Городоцької громади за фактом незаконного зайняття рибним добувним промислом (ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України).

Фото без опису

За словами заступника керівника окружної прокуратури Віталія Прокопчука: "9 травня 2022 р житель громади в порушення вимог законодавства щодо заборони вилову риби в нерестовий період, здійснив незаконний вилов риби у р. Смотрич, чим заподіяв істотну шкоди рибному господарству України".

В ході досудового розслідування встановлено, що внаслідок протиправних дій зазначений житель заподіяв шкоду навколишньому природному середовищу на загальну суму близько 44 тис. грн. У зв'язку із чим, Волочиською окружною прокуратурою разом із обвинувальним актом до Городоцького районного суду пред'явлено позовну заяву в інтересах Управління Державного агентства рибного господарства у Хмельницькій області про стягнення заподіяної шкоди навколишньому природному середовищу.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді штрафу в розмірі від однієї тисячі до трьох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь