Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Осіння диспансеризація тварин в приватному секторі

Дата: 16.09.2022 08:15
Кількість переглядів: 315

     Диспансеризація – це комплекс планових діагностичних, лікувально-профілактичних і санітарно-гігієнічних заходів, спрямованих на раннє виявлення ознак захворювань тварин, профілактику і лікування хвороб.

     Сучасна ветеринарна медицина досягла такого рівня, коли вона успішно бореться з багатьма захворюваннями, але потрібно завжди пам’ятати, що хвороби, виявлені на ранніх стадіях – в більшості випадків виліковні.

     Тому, щоб виростити здорове поголів’я, необхідно проводити профілактичні заходи, що складаються з досліджень на предмет виявлення таких небезпечних захворювань, як туберкульоз , лейкоз , сибірка, лептоспіроз, бруцельоз тощо. 

     Для забезпечення стабільної епізоотичної ситуації на території громади, створення ефективного контролю за станом тварин, ранню діагностику, лікування та профілактику інфекційних, внутрішніх незаразних, акушерських, гінекологічних і хірургічних хвороб тварин,   з 19.09.2022 року спеціалістами Городоцької районної державної лікарні ветеринарної медицини розпочинається комплекс обов’язкових осінніх протиепізоотичних, лабораторно-діагностичних, лікувально-профілактичних  заходів  з повним охватом поголів’я.

     Під час проведення протиепізоотичних заходів буде забезпечуватись здійснення широкої роз’яснювальної роботи серед власників щодо умов утримання тварин, годівлі, а також недопущення виникнення інфекційних хвороб включно з такими, як АЧС, сказ; проведення ідентифікації усіх тварин, в тому числі приплоду, з обов’язковим кріпленням бирок єдиного зразка.

     Городоцьке управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області звертається до всіх власників тварин із проханням відповідально поставитися до проведення фахівцями ветеринарної медицини вище зазначених заходів. Тільки тоді ви будете мати гарантії того, що ваша тварина здорова, а продукція від неї – якісна і безпечна. 

     Тим, хто звик купувати м’ясо-молочну продукцію у приватних продавців, варто потурбуватися про свою безпеку самостійно. Слід пересвідчитися, що корова ідентифікована, досліджена та щеплена. Якщо тварина здорова, вам обов’язково покажуть паспорт великої рогатої худоби з відмітками про ветеринарні обробки. У іншому випадку Ви ризикуєте поповнити численні лави хворих на туберкульоз, лейкоз та інші хвороби

     Щоб дізнатись про графік проведення заходів на адміністративній території (місто, селище, село) зверніться до районної установи ветеринарної медицини м. Городок, Хмельницький район  телефон 3-13-80, чи дільниці ветеринарної медицини, яка обслуговує ваш населений пункт.

Городоцьке управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь