Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Два міжнародних заходи в один день!

Дата: 22.09.2022 10:12
Кількість переглядів: 327

Міський простір Городка за останні роки поступово стає сучаснішим та інноваційнішим. І все ж місто є одним із найдавніших на Поділлі. Воно включене до «Списку історичних населених місць України». До нашого часу збереглося чимало історичних пам’яток, завдяки яким творився особливий локальний колорит давнього містечка. Різні культури залишили помітний слід: українці, поляки, євреї та представники інших народів і етносів розбудовували місто та вкладали в нього свої змісти. 

Фото без опису
На фото: секретар міської ради Олена Гріх, директор ДІКЗ "Межибіж" Олег Погорілець, і його заступник з наукової роботи Ігор Западенко

Яскравим свідченням цієї полікультурності стало те, що 21 вересня в місті відбувалися заходи міжнародного значення. Це: відкриття виставки «Кам'яне мереживо давніх мацев», та Симпозіум: «Інститут Богословських Наук: 25 років служіння для Церкви і суспільства».

Фото без опису

На фото: видання Хмельницького благодійного фонду «Хесед Бешт»


У Городоцькому краєзнавчому музеї відкрито виставку 40 робіт, створених на основі декору єврейських надгробків (мацев) із цвинтаря в Сатанові, що датуються XVIII-ХІХ ст. Відвідувачі можуть побачити декорації мацев одного із найдавніших некрополів Східної Європи. Мета виставки показати культуру та традиційне мистецтво євреїв України. Діятиме впродовж місяця. Після цього роботи передадуть у фонди музею, а далі їх експонуватимуть в інших містах України.

Фото без опису

На фото: програма симпозіуму

Також відбувся Симпозіум: «Інститут Богословських Наук: 25 років служіння для Церкви і суспільства», присвячений 25-річчю від заснування вищезгаданого навчального закладу. 
Участь в ньому взяли: Єпископ Леон Дубравський – правлячий єпископ Кам’янець-Подільської дієцезії, отець Віктор Білоус – ректор Вищої Духовної Семінарії Святого Духа в м. Городку, ректор Інституту в 2012-2018 рр., отець Олег Жарук – ректор Інституту Богословських наук та інші.

Фото без опису

На фото: засідання панельної дискусії «Місія і покликання катехита сьогодні»


Панельні дискусії відбувалися на наступні теми: «Місія і завдання Інституту Богословських Наук сьогодні», «Навіщо сакральна музика Церкві в ХХІ столітті?», «Місія і покликання катехита сьогодні», «Що робити релігійному журналісту під час війни?», «Душпастирська праця з сім’ями: яких спеціалістів ми сьогодні потребуємо?».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь