Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

В Купині відкрили пам’ятний знак на честь воїна Олександра Кушніра

Дата: 13.10.2022 17:55
Кількість переглядів: 496

Напередодні свята Пресвятої Покрови, - Небесною покровительки українського воїнства, в Купині вшанували пам'ять односельця Олександра Кушніра, який віддав своє юне життя за Батьківшину. 

Фото без опису


Олександр Кушнір народився 2 червня 2001 року. В листопаді 2020 року він був призваний до лав Збройних сил України. Служив в Одесі, у бригаді морської піхоти. Загинув 18 березня 2022 р. під Миколаєвом від російської ракети.

В серці Купина височіє Воїнський меморіал, створений на честь бійців, які загинули при визволені села від гітлерівців, та односельців, які загинули в боях з нацистами у роки Другої Світової війни. Останнім часом цей скорботний комплекс поповнився свідченнями ще однієї кривавої навали злочинних варварів – на цей раз російських. 

Фото без опису


Першим тут постав пам’ятний знак на честь купинчанина Валерія Дереша (позивний «Амін»). Цього хороброго розвідника знали майже всі, хто воював під Павлополем (Донецька обл). Він загинув у 2015 р. 

Фото без опису


Від сьогодні тут з’явилася ще й з стела у пам'ять воїна Олександра Кушніра. Увічнений в камені юний захисник України, хлопцеві на момент загибелі заледве виповнився 21 рік, посміхається односельцям зі скорботного памятника. Саме таким – молодим, красивим і веселим його тепер пам’ятатимуть люди.

Фото без опису


На церемонії відкриття пам’ятного знаку староста села Євгенія Липовецька згадала усіх односельців які загинули у боях за свободу та незалежність України. І не лише Валерія Дереша та Олександра Кушніра. Вона нагадала і про купинчанина Олега Роженка, який помер від важкої хвороби невдовзі після демобілізації. Він теж загинув за Україну. Хіба що війна наздогнала його вже удома. 

Фото без опису


Пані Євгенія висловила співчуття та слова підтримки рідним та близьким героїв, які віддали життя заради нашого майбутнього: «Ми пам’ятатимемо про їх подвиг вічно», - сказала вона. 

Фото без опису


Євгенія Липовецька також закликала односельців триматися та максимально допомагати армії і висловила впевненість, що незабаром в Україну прийде мир. Мир через перемогу і всі ми знову зможемо спокійно жити, творити і працювати заради розвитку та процвітання нашої Батьківщини.


Пам’ятний знак герою освятив протоієрей Степан Ковальчук (ПЦУ).

Фото без опису


В короткій проповіді він нагадав, що від найдавніших часів Пресвята Богородиця була покровителькою України. Під її омофором шукали допомоги давні князі та козаки. До її заступництва зверталися воїни УНР і бійці УПА. Сьогодні вона допомагає воїнам ЗСУ протистояти кривавій московській навалі. Отець Степан закликав молитися за перемогу, пам’ятати про тих хто віддав життя за Україну та допомагати нашому війську. 

Фото без опису


У рамках загальнонаціональної акції «Калинове коло», біля пам’ятної стели рідні Олександра Кушніра висадили кущ калини, яка є одним із символів України. 
На завершення ансамбль «Співуче джерело» виконав українську народну пісня «Калинова балада» (обробка Олександра Шевчука).

Фото без опису


Пам’ятний знак виготовлено та встановлено коштом громади села Купин та депутата Дмитра Солярика. Велику організаційну допомогу у цьому надала секретар Городоцької міськради Олена Гріх.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь