Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

У пам’ять про полеглих воїнів. У Городку, на Алеї Слави, тепер ростуть кущі калини

Дата: 14.10.2022 11:00
Кількість переглядів: 187

Фото без опису

Пам’ять про Героїв, які віддали свої життя за волю та територіальну цілісність України, завжди житиме у наших серцях, а над їх могилами майорітимуть державні стяги. У Городку ж, на Алеї Слави, тепер ще й ростиме червона калина.

Посадили її 13 жовтня у переддень Дня захисників та захисниць України. Кущі висаджували рідні полеглих воїнів, представники влади Городоцької громади, військові, поліцейські та юні кадети.

Фото без опису

За словами голови громади Неоніли Андрійчук, таким чином городоччани доєдналися до Всеукраїнської акції «Калинове коло».

Фото без опису — То є символічно, що напередодні такого важливого свята ми висаджуємо калину. «Калинове коло»— це своєрідний оберіг. Бо калина є оберегом України, а коло символізує те, що ми оберігаємо нашу незалежність, нашу свободу, наш народ... Сьогодні це коло служить оберегом для нашої держави, — зазначила Неоніла Андрійчук у коментарі для Городок.City і привітала всіх захисниць та захисників України зі святом, бажаючи їм, тай усім нам, якомога швидшого наближення Перемоги.

Загалом, на Алеї Слави, де поховано шестеро полеглих воїнів, городоччани висадили 27 кущів калини на честь усіх Героїв, які загинули від рук рашистів за час російсько-української війни, починаючи з 2014 року.

Фото без опису

— Ми будемо й надалі уздовж цвинтарної огорожі, наприкінці вулиці Олександра Мельника, висаджувати калинову алею, але це вже буде навесні, — повідомила очільниця громади.

До речі, в рамках Всеукраїнської акції та в пам’ять про полеглих Героїв кущі калини у переддень свята висаджували і у селі Лісоводи.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь