Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Городоччинна відзначає День визволення від нацистських окупантів

Дата: 28.10.2022 10:55
Кількість переглядів: 224

Щороку 28 жовтня Україна відзначає День визволення від нацистських окупантів. Трагедія Другої світової війни не оминула жодної української родини, проте з кожним роком очевидців тих подій стає все менше.

Фото без опису

На фото: Францішка Чернецька, Ольга Бистрицька,Роман Конюшко, Оксана Харкавлюк

Німецько-радянська війна розпочалася 22 червня 1941 року. Протягом перших чотирьох місяців німецько-радянської війни було окуповано всю материкову частину України. Більшість областей сучасної України перебували під німецькою окупацією від двох до трьох років. Харків німці залишили 23 серпня 1943 р., Київ – 6 листопада 1943 р., Дніпро – 23 грудня 1943 р., Одесу – 14 квітня 1944 р., Львів – 27 липня 1944 р. Станом на 28 жовтня 1944 р. радянські війська остаточно відтиснули німців до кордону. 

Фото без опису


Щороку 28 жовтня в українських містах проходять масові заходи з вшанування усіх тих, хто визволяв Україну від німецьких окупантів. В Городку до Меморіального комплексу: Братської могили радянських воїнів, пам’ятного знаку на честь воїнів-земляків прийшли покласти квіти Роман Конюшко – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, Ольга Бистрицька – керуюча справами (секретар) виконавчого комітету міської ради, Оксана Харкавлюк – голова Городоцької міської Громадської організації ветеранів, Францішка Чернецька – голова районного товариства політв'язнів та репресованих, Віктор Гуменний – почесний ветеран, голова сільськогосподарських товариств Городоччини 1970-1980-х рр. та інші.

Фото без опису


Сотні громадян приходять із квітами до меморіалів, щоб згадати та ще раз усвідомити їхню роль в українській історії. На момент початку Другої світової українські землі входили до складу одразу чотирьох держав, і саме це стало головною причиною того, що зараз українці можуть вшановувати різних героїв війни.

Фото без опису


Вигнання нацистів з України – це спільна перемога українців і з лав Червоної армії, і з лав визвольного руху, навіть попри їхню боротьбу між собою. Безсумнівними героями є ті, хто до останнього боронив рідні землі та не боявся дати відсіч ворогу. Ми маємо пам’ятати усіх.
 

Слава Україні! Героям Слава!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь