Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Аналітична довідка по зверненнях громадян за 2018 рік

Дата: 14.12.2022 09:02
Кількість переглядів: 104

     Звернення до органів влади є найбільш поширеною та найдоступнішою для громадян формою діалогу та зворотного зв’язку, тому робота із зверненнями громадян проводиться згідно з вимогами Указу Президента від 07.02.2008 року №109 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування».

     Аналіз цієї роботи свідчить, що в Городоцькій ОТГ проводиться системна робота по розгляду та вирішенню питань за зверненнями громадян в органах місцевого самоврядування та вживаються заходи щодо усунення причин, що породжують чисельні звернення.

     До Городоцької міської ради  та її виконавчого комітету у 2018 році  надійшло 4944 звернень, з них: 4383 (88,6%) – надійшло поштою, 474 (9,6%) – на особистому прийомі, 3 (0,1%) – засобами електронного зв’язку, 84 (1,7%) – від інших органів, установ, організацій. Усі звернення було індивідуально опрацьовані. Питання, які порушувались у зверненнях вирішені позитивно в кількості 4404 (89,1%), відмовлено у задоволені – 60 (1,2%), надано усні та письмові роз’яснення – 471 (9,5%), повернуто автору, відповідно до ст.5 і 7 Закону України «Про звернення громадян» - 5 (0,1%), перенаправлено  за належністю – 4 (0,1%).

     У розрахунку на 10 000 населення за 2018 рік надійшло 1560 звернень.

     Із загальної кількості надійшло 4818 або 97,5% індивідуальних звернень, 125 або 2,5% – колективних та 1 – анонімне.

     1377 звернення або 27,85% від їх загальної кількості склали звернення від найменш соціально захищених категорій громадян, а саме від інвалідів І, ІІ та ІІІ груп – 521 звернення, учасників бойових дій та учасників АТО – 344, одиноких матерів – 134, учасників війни – 15, дітей війни – 86, інвалідів з дитинства – 6, матерів-героїнь – 5, внутрішньо переміщених осіб – 1 та ін.

     У зверненнях громадян порушувались питання аграрної політики і земельних відносин – 2447, (що є найбільшим показником), а саме питання щодо надання дозволів на виготовлення технічних документацій щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок, проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у приватну власність та їх затвердження. Питання соціальної політики, соціального захисту порушувались  596 разів,  комунального господарства – 256, житлової політики – 55, економічної, цінової, інвестиційної, зовнішньоекономічної, регіональної політики та будівництва, підприємництва – 38, екології та природних ресурсів – 29, транспорту та зв’язку – 18, фінансової, податкової, митної політики – 3, праці і зарплати – 3 та ін.

     Станом на 01.01.2019 року 48 жителям Городоцької об’єднаної територіальної громади пільгової категорії – учасникам бойових дій,  надано дозвіл  на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок за межами населених пунктів ОТГ в порядку зміни цільового призначення із земель запасу в землі сільськогосподарського призначення для ведення особистого селянського господарства орієнтовною  площею  до 2,00 га. для наступної передачі у власність.

     Опікунською радою в 2018 році розглянуто 26 звернень, з них:  про призначення опіки над недієздатними особами – 7, про вирішення сімейних конфліктів – 2, про стан та умови проживання багатодітних неблагополучних  сімей – 11, про влаштування на тимчасове проживання в стаціонарне відділення тимчасового проживання с.Немиринці «Доброта» – 3, про неналежне виконання батьківських обов’язків – 2, про надання дозволу на представлення інтересів неповнолітніх дітей – 1.

     За звітний період 589 особам надано матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення на загальну суму 452100 грн., в тому числі: 67 – учасникам АТО на загальну суму 51200 грн., 210 - особам на лікування дітей, на лікування онкологічних хвороб та дороговартісне лікування на суму 286100 грн. На перевезення хворого с.Варівці для проведення гемодіалізу в Хмельницькій обласній лікарні  виділено кошти в сумі 7440 грн. Для участі в Міжнародному фестивалі осіб з особливими потребами «Іверія-Брілліант» виділено матеріальну допомогу 1 особі – 5000 грн.

     На придбання подарунків та квітів на  відзначення  ювілеїв від Дня народження 9 особам виділено кошти  на загальну суму 2713 грн.

     Виділено матеріальну  допомогу для  інвалідів  Великої Вітчизняної Війни та  вдовам померлих інвалідів Великої Вітчизняної Війни у  натуральній  формі (продуктові  набори) на  суму 18 150 грн.

     У зв’язку  з відзначенням  професійних та державних  свят таких як День  енергетика, День осіб з особливими потребами, День пам’яті жертв голодомору, День ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС, День пам’яті жертв політичних репресій, День працівників сільського господарства, День захисника України, День підприємця, День незалежності та ін. 235 особам вручено почесні грамоти, квіти, премії, продуктові набори та цінні подарунки на загальну суму 44 286 грн.

     З метою розвитку важливих галузей життєдіяльності об’єднаної територіальної громади, у зв’язку з реалізацією  проекту «Розвиток громад» Корпусу Миру США в Україні для офіційної зустрічі волонтера  Стефані  Янг придбано подарункові  книги та квіти  на суму 785  грн.

     22 вересня 2018 року надано звання «Почесний громадянин міста Городок» (посмертно) Попику Віктору  Петровичу, а  Попик Оксані  Семенівні (вдові загиблого Попика Віктора Петровича) виплачено матеріальну  допомогу в  розмірі 8500 грн.

     За 2018 рік на поховання 33 осіб, працездатного віку, які на момент смерті були безробітними, виділено кошти на загальну суму 47000 грн.

     У зв’язку  із святкуванням Дня громади Дунаєвецької ОТГ 29.09.2018 року, Дня міста  Дунаївці  30.09.2018  року, Дня міста Чемерівці 02.06.2018 року, Дня міста  Сохачев з 08.06.-10.06.2018 р. відповідно до Програми фінансового забезпечення  представницьких витрат та  інших витрат, пов’язаних з діяльністю Городоцької міської ради на 2018 – 2019 роки, затвердженої рішенням  сесії міської ради № 24 від 06.03.2018 року, виділено кошти в  сумі 3170 грн. на придбання пам’ятних подарунків та сувенірної продукції.

     Взято участь у святкуванні храмових свят та Дня села в с.Завадинці, с.Скіпче, с.Стара Пісочна, с.Купин, с.Хмелівка, с.Велика Яромирка, с.Жищинці, с.Великий Карабчіїв для яких закуплено пам’ятних дарунків на загальну суму 4444 грн.

     Виїзні прийоми громадян здійснено міським головою у старостинських округах: Купинському, Новосвітському, Радковицькому, Скіпченському, Підлісноолексинецькому, Пільноолексинецькому, Лісогірському, Остапковецькому, Жищинецькому, Великокарабчіївському.  В ході прийому жителями сіл піднімалось ряд важливих питань життєдіяльності територіальної громади, зокрема: вирішення питань водопостачання, ремонту доріг комунальної власності,  сприяння щодо відновлення автобусних рейсів,  працевлаштування молоді, яка проживає в сільській місцевості. Найболючішим питанням залишається реалізація права громадян в одержанні земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства за межами населеного пункту.

     Більшість  питань, які порушувались на виїзних прийомах громадян, вирішувались безпосередньо на місці, а решту -  взяті під особистий контроль міським головою та розглянуті відповідно до чинного законодавства.

     Основними причинами повторних звернень громадян залишаються:

- низький життєвий рівень громадян, які потребують підтримки, матеріальної допомоги та соціального захисту;

- низький рівень правової освіти населення, необізнаність в юридичних питаннях;

- потреба у поліпшенні житлових умов.

     Враховуючи створення об’єднаної територіальної громади в грудні 2017 року, вивчивши аспекти роботи зі зверненнями громадян можна визначити такі тенденції:

- значно збільшилась кількість надходження звернень;

- збільшилась загальна кількість питань, порушених у зверненнях громадян;

- значно збільшилась кількість звернень з усіх питань, а найбільше - аграрної політики і земельних відносин,  житлового та комунального господарства, соціального захисту населення та охорони здоров’я.

     З звітний період загальним відділом  виконавчого комітету видано довідок  різного характеру  -  15991 шт., опрацьовано – 3382 листів вхідної кореспонденції. Працівниками міської ради постійно ведеться роз’яснювальна робота, надаються консультації. Організація  роботи із звернення громадян перебуває на постійному контролі у міського голови  громади та вживаються заходи щодо вдосконалення цієї роботи.

     Систематично наповнюється сторінка веб-сайту Городоцької  міської ради. Так, за 2018 рік розміщено 553 статті та оголошень, які відображають життя та діяльність громади. В засобах масової інформації розміщаються матеріали щодо роботи зі зверненнями громадян. Доводяться до відома громадян графіки особистих та виїзних прийомів.

 

Начальник загального відділу виконавчого комітету міської ради  Тетяна КАЛІНОВСЬКА

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь