Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Невідворотність покарання за вчинення домашнього насильства

Дата: 14.12.2022 11:39
Кількість переглядів: 135

Результати досліджень стверджують, що кожна третя родина в Україні страждає від насильства, а кожна друга – від психологічного.

     Жертвами стають жінки, чоловіки, в тому числі: члени сім’ї, співмешканці та батьки похилого віку.

     Нерідко психологічне насильство між особами, які спільно проживають, переростає у фізичне. При цьому, фізичне насильство призводить до трагічних наслідків. 

     За публічного обвинувачення прокурорів Волочиської окружної прокуратури у поточному році Городоцьким районним судом ухвалено вироки у 3 кримінальних провадження про заподіяння тяжких тілесних ушкоджень особами, які спільно проживали.

     Так,  прокурорами в суді доведено винуватість чоловіка, який в новорічну ніч 2022 року, знаходячись за місцем проживання в одному із сіл Городоцької ОТГ, вступив у словесну суперечку із сином своєї співмешканки. Під час суперечки чоловік, який перебував в стані алкогольного сп’яніння, наніс потерпілому декілька ударів кулаками рук в обличчя. Однак, не зупинився, коли потерпілий впав на підлогу, а продовжив наносити удари руками і ногами по голові, тулубу та інших частинах тіла. Від отриманих під час вказаних злочинних дій тяжких тілесних ушкоджень потерпілий помер на місці події.

     Вироком Городоцького районного суду чоловіка засуджено до позбавлення волі та наступних 7 років він проведе за ґратами.

     Також, за публічного обвинувачення прокурорів окружної прокуратури в серпні поточного року Городоцьким районним судом ухвалено вирок стосовно чоловіка, який у зв’язку із збройною агресією рф проти України, тимчасово проживав в одному із сіл Сатанівської ОТГ.

     У березні поточного року чоловік разом із колишньою дружиною та дітьми переїхали з Донецької області проживати на територію Сатанівської ОТГ. При цьому, з ними в одному будинку почали проживати і мати його дружини зі своїм чоовіком. Між чоловіками неодноразово виникали сварки на побутовому ґрунті. Чергова сварки, яка відбулася в один із днів травня, закінчилася тим, що чоловік наніс удар дерев’яною палицею по голові потерпілому, спричинивши йому тяжкі тілесні ушкодження. Зусиллями лікарів, які надали своєчасну і кваліфіковану медичну допомогу, життя потерпілого було врятовано.

     Вироком Городоцького районного суду чоловіка засуджено до позбавлення волі.

      Подібний випадок мав місце і в серпні цього року в одному із сіл Городоцької ОТГ. Чоловік проживав на одному господарстві зі своїм батьком та сестрою. Часто зловживав спиртними напоями та перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння вчиняв сварки із батьком, які інколи переходили в бійки. Пробачаючи свого сина, батько не повідомляв правоохоронні органи про протиправну поведінку сина. Однак, в один із днів всередині серпня 2022 року син в черговий раз прийшовши додому напідпитку, розпочав сварку із батьком, а потім взяв у руки два дерев’яні поліна та  умисно наніс ними два удари по голові  батькові.

     За процесуального керівництва прокурорів Волочиської окружної прокуратури в Городоцькому районному суді доведено винуватість місцевого жителя у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень своєму батькові.

     Під час судового розгляду чоловік визнав вину у вчиненому, розкаявся, розуміючи неправомірність своїх дій.

     Враховуючи позицію потерпілого, який просив суд суворо не карати його сина, чоловікові призначено покарання у виді позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з іспитовим строком.

     У випадку, якщо Ви стали жертвою насильства, з метою попередження тяжких наслідків, негайно повідомляйте про це на лінію «102», територіальні підрозділи, дільничного офіцера.

Фото без опису

 

 

Прокурор Волочиської

окружної прокуратури                                                      Алла Туранська


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь