Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

На Городоччині відкрито першу поліцейську станцію

Дата: 17.06.2022 22:22
Кількість переглядів: 128

Жителі села Чорниводи відтепер мають свого дільничного офіцера.

17 червня у селі Чорниводи відкрито першу поліцейську станцію у Городоцькій громаді, що на Хмельниччині. Подію приурочено до Дня дільничного офіцера поліції.

Фото без опису

У селі Чорниводи Хмельницького району з’явилася своя поліцейська станція та офіцер громади. Опікуватися безпекою громадян на території Чорниводського старостату тепер буде Віталій Чагарин.

Фото без опису

― Відкриття станції – це можливість бути ближче до людей, ефективно забезпечувати публічну безпеку громадян, захист їх прав та свобод, ― зазначає дільничний офіцер поліції.

Станція облаштована у приміщенні сільського старостату. У дільничного буде свій кабінет, приймальня та кімната відпочинку.

Фото без опису

— Будматеріали для облаштування дільниці придбано за сприяння Городоцької міської ради, а самі ремонті роботи проведено силами старостату, — розповів староста села Чорниводи Віктор Пшонко.

Фото без опису

До речі, відкриття поліцейської станції у Чорниводах — це лише початок. За словами начальника відділу поліцейської діяльності №1 Хмельницького районного управління поліції ГУ НП Юрія Краковецького, у Городоцькій громаді планується відкриття ще трьох дільниць.

― Знаходячись безпосередньо на території села, дільничний офіцер може швидко реагувати на зміни в оперативній обстановці громади та надавати необхідну правову допомогу, — роз'яснив Юрій Краковецький.

Як розповів Валентин Білянський, заступник начальника ГУНП у Хмельницькій області, Чорниводська станція — це вже 49-а поліцейська станція на Хмельниччині. До повномасштабної війни такі станції відкривалися у рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади».

Фото без опису

― До початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну відбувалася активна реалізація проєкту Національної поліції України «Поліцейський офіцер громади». Насамперед, цей проєкт передбачав забезпечення дільничного автомобілем, ― розповідає Валентин Білянський.

― На жаль, в умовах війни виконання цього пункту стало неможливим і проєкт наразі призупинено. Але завдяки успішній співпраці городоцької місцевої поліції з органом місцевого самоврядування, сьогодні ми презентуємо відкриття 49-ї поліцейської станції в області.

До речі, проєкт «Поліцейський офіцер громади» стартував у 2020 році. Хмельниччина – п’ята область, яка долучилася до реформування сектору публічної безпеки Нацполіції, разом із Волинською, Рівненською, Харківською та Черкаською областями. Сатанівська громада на Городоччині взяла участь у проєкті однією з перших в області.

Джерело: Городок.City (https://horodok.city)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь