Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Зарахування дітей до закладу освіти

Дата: 22.12.2022 15:37
Кількість переглядів: 147

Зарахування дітей до закладу дошкільної освіти здійснює керівник ЗДО протягом календарного року на вільні місця на підставі заяви одного з батьків дитини або особи яка їх замінює, поданої особисто за визначеною формою

Документи для зарахування

До заяви про зарахування батьки або особи які їх замініють, додають такі документи, як:

  • копія свідоцтва про народження дитини
  • медична довідка з висновком лікаря, що дитина може відвідувати заклад освіти
  • та інформацією щодо проведення щеплень.

Зауважте! Якщо щеплення відсутні — потрібен висновок лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я (ЛКК) з інформацією щодо можливості зарахування дитини до закладу освіти

Діти з особливими освітніми потребами

Для зарахування дітей з особливими освітніми потребами до інклюзивних груп додатково подають висновок інклюзивно-ресурсного центру про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини.

Діти з інвалідністю

Для зарахування дитини з інвалідністю до заяви  додаються копії:

 ▼ медичного висновку про дитину з інвалідністю віком до 18 років, виданого ЛКК

▼ посвідчення особи, яка одержує державну соціальну допомогу, відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю»

▼ індивідуальної програми реабілітації дитини з інвалідністю (за наявності)

Діти біженців

Якщо один із батьків або дитина мають: довідку про звернення за захистом в Україні посвідчення біженця посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту або якій надано тимчасовий захист, —  та не мають свідоцтва про народження дитини, дитина зараховується до закладу освіти без подання зазначеного документа. Біженці, особи, які потребують додаткового захисту, надають копію посвідчення біженця або особи, яка потребує додаткового захисту, до якого внесена інформація про дітей. Особи, які звернулись за захистом в Україні, надають копію довідки про звернення за захистом в Україні, до якої внесена інформація про дітей.

Першочерговість зарахування

Зарахування дітей до закладів освіти відбувається наприкінці оздоровчого періоду не пізніше 31 серпня у порядку надходження заяв батьків про зарахування дитини до закладу освіти .

У першу чергу до закладу зараховують дітей, які:

  • проживають на території обслуговування закладу   є рідними (усиновленими) братами та/або сестрами дітей, які вже здобувають дошкільну освіту в цьому закладі освіти
  •  є дітьми працівників цього ж закладу освіти
  • належать до категорій дітей з особливими освітніми потребами, що зумовлені порушеннями інтелектуального розвитку та/або сенсорними та фізичними порушеннями
  • мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та влаштовані до сімейних форм виховання діти,
  •  які перебувають у складних життєвих обставинах та знаходяться на обліку в службах у справах дітей
  • мали статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, але втратили його у зв’язку з усиновленням (у разі, якщо батьки дитини не зберігають таємницю усиновлення)
  • мають право на першочергове зарахування до закладів освіти відповідно до законодавства або міжнародних договорів та угод.
  • Через ведення активних бойових дій на території України та у зв'язку з постійною міграцією населення, зокрема сімей з дітьми, рекомендуємо здійснювати першочергове зарахування дітей із числа внутрішньо переміщених осіб (далі - ВПО) до ЗДО. (МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ про окремі питання діяльності закладів дошкільної освіти у 2022/2023 навчальному році, лист МОН 27.07.2022  № 1/8504-22)

Зауважте! При поданні заяви один із батьків має пред’явити оригінал документа, що підтверджує право на першочергове зарахування дитини до закладу освіти, зазначивши його реквізити у заяві Якщо право на першочергове зарахування не підтверджене, дитину зараховують до закладу освіти на загальних підставах.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь