Як уникнути харчових отруєнь під час новорічно-різдвяних свят?
У період новорічно-різдвяних свят Городоцьке управління Головне управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області звертається до громадян з нагадуванням про необхідність дотримання основних правил профілактики харчових отруєнь:
- не купуйте продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
- при купівлі продуктів харчування обов'язково звертайте увагу на строк придатності;
- зберігайте продукти харчування тільки у спосіб, зазначений на упаковці;
- уникайте сусідства сирих продуктів та готових страв в холодильнику;
- перед приготуванням або споживанням їжі не забувайте ретельно вимити руки;
- після розробки сирого м’яса, птиці, риби та використання яєць не забувайте вимити руки, перш ніж контактувати з іншими продуктами;
- вживайте страви одразу після приготування, а все, що готувалось заздалегідь, необхідно піддавати ретельній термічній обробці;
- зберігайте салати без заправки, особливо ті, які передбачають використання майонезу, заправляйте безпосередньо перед вживанням;
- пам'ятайте, що кондитерські вироби з масляним кремом зберігаються при температурі 2-6°С не більше 36 годин, із заварним кремом — не більше 6 годин;
- не вживайте продукти та напої при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності.
Окрім того, уникайте масної їжі, великої кількості солодощів та алкогольних напоїв, оскільки все це провокує виникнення важких захворювань з боку шлунково-кишкового тракту та серцево-судинної системи.
Не готуйте багато страв, якщо немає можливості забезпечити належне зберігання продуктів харчування під час відключень електроенергії.
Будьте обачними та бережіть здоров'я своє та своїх рідних!
Городоцьке управління Головне управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області