Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Міжнародний день памꞌяті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2023 14:03
Кількість переглядів: 148

Щороку, 27 січня в Україні вшановують День памꞌяті жертв Голокосту, який був встановлений Генеральною Асамблеєю ООН від 1 листопада 2005 року. Метою запровадження цієї сумно пам’ятної дати стало вшанування памꞌяті невинно вбитих людей, щоб люди ніколи не забували про злочини нацистів.

Фото без опису
 

Голокост – це переслідування та масове знищення євреїв та інших соціальних груп, які здійснювали німецькі нацисти під час Другої світової війни. Під час Голокосту було вбито близько 6 мільйонів євреїв, безліч ромів, поляків, незліченної кількості представників інших нацменшин, мільйони українських військовополонених.

Багато полонених утримували в спеціальних таборах смерті, часто проводили експерименти, а через жахливі умови багато людей навіть не доживали до страти.

Одним з найбільших місць масових розстрілів євреїв в Україні є урочище Бабин Яр у Києві, де було страчено близько 150 тисяч осіб.

Фото без опису

Вшанувати пам'ять жертв Голокосту до встановленого пам’ятного знаку в селі Купин прийшли секретар міської ради Олена Гріх, начальник відділу поліцейської діяльності №1 Хмельницького  РУП  ГУ Національної поліції в Хмельницькій області Юрій Краковецький, представники Купинського старостату. До Кургану Слави «Вічна шана і пам'ять жертвам Голодомору» в місті Городок - керуюча справами (секретар) виконавчого комітету міської ради Ольга Бистрицька, голова Городоцького структурного підрозділу Хмельницького обласного товариства політичних в’язнів, репресованих та членів їх сімей Францішка Чернецька, голова організації ветеранів Городоцької міської ради Оксана Харкавлюк.

Фото без опису

Вічна пам'ять усім жертвам Голокосту!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь