Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Родзинки Великого Карабчіїва

Дата: 30.01.2023 14:32
Кількість переглядів: 249

Фото без опису

Сільський будинок культури

У 1957 році був ззбудований сільський будинок культури. Основну частину будівлі займав глядацький зал  на 300  місць зі сценою. окремо – кінобудка з кіноустановкою , а в одній кімнаті розмістилась бібліотека. В кінці 70-х років під бібліотеку був виділений окремий будинок,-колишнє приміщення сільської ради, що в центрі села. Там бібліотека  була до 1989р.

Фото без опису
 

У цьому ж році пенсіонерку Ганик Раїса Миколаївна на посаді замінила нова завідуюча – Стрільчик Валентина Анатоліївна. З 1989 р.  по сьогоднішній день книгозбірня – у новому адмінбудинку- гарна двоповерхова споруда. Очолює бібліотечну роботу, організацію культурних заходів  та дозвілля у Великому  Карабчієві висококвалфікований фахівець- Касіяник Надія Олександрівна.

У 1957 році село було радіофіковане.

 

Фото без опису

Великокарабчіївська Богородчанська церква

Будівництво  теперішньої Богородчанської церкви закладено ще у 1905 році, а закінчено і висвячено її в 1912 році. Будував церкву на кошти прихожан священник Шомулевич з Кам'янця. Кожен господарський двір давав на її спорудження 40 крб. 9 для порівняння- сапальницям на полі за цілий день роботи платили 15 коп.)

Фото без опису

 У 1936 році церкву закрили, зняли куполи, хрести, а приміщення використовували під клуб. З приходом німців храм  з відкрили, а в 1958 знову закрили, відновлені хрести зняли, головний вхід замурували і перетворили її на склад для зерна , а пізніше- на склад для автозапчастин та будівельних матеріалів.В 1988 році церква знову почала діяти. З 1989 року   настоятелем церкви є протоієрей Яцків Юрій Миколайович. 

Фото без опису

Фото без опису

У теперішній час подвір’я церкви обгороджено муром і литою огорожею, на будівлі встановлено 5 куполів, придбано церковні дзвони, встановлено іконостас. Храмове свято відзначається 21 вересня на Різдво Пресвятої Богородиці.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь