Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Усі бажаючі можуть подати декларацію і під час воєнного стану...

Дата: 20.02.2023 11:47
Кількість переглядів: 140

Щороку особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати декларацію за минулий рік шляхом заповнення через особистий кабінет на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (далі – Національне агентство) (https://portal.nazk.gov.ua/login).

      З початку введення в Україні воєнного стану (Указ Президента України від 24.02.2022 № 64/2022), Національним агентством надано ряд роз’яснень щодо застосування положень Закону України «Про запобігання корупції» та прийнятих на його виконання нормативно-правових актів. Детально ознайомитися з усіма роз’ясненнями Національного агентства стосовно дотримання та застосування норм антикорупційного законодавства в умовах воєнного стану в Україні можна за посиланням: https://nazk.gov.ua/uk/?post_type=documents&s=&date_from=24.02.2022&date_to=26.03.2022&doc_type=doc_type5

      У роз’ясненнях Національного агентства можна знайти відповіді на питання, пов’язані з особливостями дотримання та застосування норм антикорупційного законодавства щодо вимог фінансового контролю (декларування), обмежень щодо запобігання корупції (сумісництво та суміщення) під час участі у обороні України в умовах воєнного стану та інші.

      Зокрема, роз’ясненням Національного агентства від 07.03.2022 №4 визначено у який строк подаються декларації; у який строк подаються повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, якщо такий обов’язок виник під час дії воєнного стану; у який строк подаються повідомлення про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента; чи необхідно декларувати відомості про майно у разі його знищення внаслідок бойових дій під час збройної агресії російської федерації проти України та подавати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані у зв’язку їз його знищенням тощо.

      Також, Національним агентством у 2022 році розроблено інфографіку «Декларування в умовах воєнного стану»:

https://nazk.gov.ua/wp-content/uploads/2022/03/1532754785654574750_new_1_.pdf

      У зв’язку із максимальним посиленням захисту особистих даних декларантів в умовах воєнного стану Національним агентством обмежено доступ до публічної частини Реєстру декларацій.

      Наразі, Єдиний державний реєстр декларацій для перегляду та контролю за поданням декларацій закритий, однак для подання декларації Реєстр працює. Усі бажаючі можуть подати декларацію і під час воєнного стану.

      Отримати роз’яснення щодо заповнення декларації можна звернувшись до Національного агентства у робочі дні з понеділка по п’ятницю з 09:00 години до 18:00 години за телефоном контакт-центру (044)200-06-94 або електронною адресою support@nazk.gov.ua до служби технічної підтримки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь