Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Фонд української бібліотеки в Іспанії поповнився майже на 10 тисяч книг

Дата: 13.03.2023 15:26
Кількість переглядів: 326

Фото без опису

10 березня в ТРЦ «WoodMall» відбулося урочисте підведення підсумків акції по збору україномовної літератури для бібліотеки української книги у місті Валенсія (Іспанія). Під час заходу найактивніших учасників акції подяками від БО “Захисти Хмельниччину” відзначив заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв та керівник фонду Олена Полянська.

Фото без опису

Варто нагадати, що за період війни понад 150 тис українців знайшли прихисток в Іспанії, серед яких чимала спільнота діаспори та біженців проживає саме у місті Валенсія. Відкриття україномовної бібліотеки в європейській провінції стало можливим завдяки ініціативі громадської організації «Асоціація українців за кордоном» та неурядової міжнародної благодійної організації «NGODAMARK».

Фото без опису

Так, аби допомогти наповнити фонд української бібліотеки в Іспанії, Хмельницька ОВА спільно з БО «Захисти Хмельниччину» за медійної підтримки дитячої школи тележурналістики “33 канал”, впродовж лютого організовували акцію по збору літератури для дітей дошкільного та шкільного віку, книг українських авторів та світової літературної класики українською мовою.

Фото без опису

Загалом, до активної участі в акції долучилося близько 300 закладів освіти з 33 територіальних громад Хмельницької області, а кількість зібраної літератури склала близько 10 тис книг. Хмельниччина дякує усім, хто долучився до поповнення бібліотечного фонду україномовної бібліотеки в Іспанії!

По завершенню урочистої частини, здобувачів освіти чекали сюрпризи – розважальна програма та показ анімаційного фільму у кінотеатрі.

Джерело: https://www.adm-km.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь