Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

За втручання прокуратури навчальному закладу повернуто землі вартістю понад 44 млн грн

Дата: 13.03.2023 16:11
Кількість переглядів: 233

Волочиською окружною прокуратурою, реалізуючи функцію представництва інтересів держави в суді, встановлено, що у постійному користуванні Державного навчального закладу «Лісоводський професійний аграрний ліцей» перебувають земельні ділянки загальною площею понад 165 га, які надані для дослідних і навчальних цілей та розташовані за межами населеного пункту с.Клинове Городоцької ОТГ Хмельницького району Хмельницької області.

В березні 2022 року між Лісоводським професійним аграрним ліцеєм та одним із сільськогосподарських підприємств під виглядом договору про спільну діяльність, укладено «прихований» договір оренди земельних ділянок навчального закладу.

З метою захисту інтересів держави Волочиською окружною прокуратурою до Господарського суду Хмельницької області пред’явлено позовну заяву про визнання недійсним вказаного договору про спільну діяльність та повернення земельних ділянок.

Прокурорами в суді доведено, що заклад освіти передав землю без відповідних погоджень та повноважень. Земельним законодавством не передбачено право постійного користувача розпоряджатися земельною ділянкою шляхом передачі її іншим особам у платне користування. При цьому, використання земельної ділянки сільськогосподарським підприємством виключає можливість проведення будь-якого виробничого навчання та виробничої практики з обробітку земельних ділянок учнями під час здобуття ними професії у Лісоводському професійному аграрному ліцеї.

Рішенням Господарського суду Хмельницької області визнано недійсним договір про використання підприємством понад 165 га землі закладу освіти вартістю понад 44 млн грн.

 

Прокурор Волочиської окружної прокуратури                   Алла ТУРАНСЬКА

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь