Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

За ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період засуджено жителя Городоцької громади

Дата: 07.04.2023 13:28
Кількість переглядів: 125

За публічного обвинувачення Волочиської окружної прокуратури суд визнав винним жителя Городоцької громади за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період (ст.336 Кримінального кодексу України).

     За даними слідства, у січні цього року житель Городоцької громади  всупереч ст. 65 Конституції України, п.10 ст.1 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу», ст.22 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» та Указів Президента України щодо введення та продовження воєнного стану та загальної мобілізації в Україні умисно не з’явився за викликом та про причину неявки до другого відділу Хмельницького РТЦК та СП не повідомив, тим самим ухилився від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

     За даним фактом було розпочато досудове розслідування.

     В ході досудового розслідування підозрюваний визнав вину повністю, щиро розкаявся, а тому процесуальним прокурором затверджено обвинувальний акт, який в березні скеровано для розгляду по суті  до суду.

     В ході судового розгляду прокуратурою доведено вину обвинуваченого та вироком Городоцького районного суду від 30.03.2023 ухилянту призначено покарання у виді позбавлення волі строком на три роки та із застосуванням ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк тривалістю в один рік, що не позбавляє його обов'язку щодо подальшого захисту України.

 

Заступник керівника

окружної прокуратури                                                Віталій ПРОКОПЧУК

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь