Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Кожна дитина має зростати в сім’ї та любові…

Дата: 24.04.2023 16:32
Кількість переглядів: 141

На цьому наголосив заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв під час робочої наради з питань створення патронатних сімей, прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу у кожній громаді області. До обговорення такого важливого питання долучилися представники служби у справах дітей, Уповноваженого з прав людини, обласної прокуратури, районних адміністрацій та місцевого самоврядування Хмельниччини.

Фото без опису

Розпочинаючи засідання посадовець зазначив, що основна мета зібрання – забезпечити дітей, які потрапили у складні життєві обставини доглядом, опікою та усім необхідним, шляхом максимально ефективної співпраці служби у справах дітей ОВА із територіальними громадами.

Фото без опису

“Нині питання створення патронатних сімей в області стоїть досить гостро, адже через війну ми зіштовхнулися із проблемою збільшення дітей, які потребують опіки та догляду. Тому необхідно віднайти усі можливі шляхи допомоги таким діткам, проводити відповідну комунікацію із сім’ями, що опікуються ними, аби чітко і ясно розуміти усі їх потреби,” – наголосив Володимир Юр’єв.

В процесі спілкування учасники обговорили один із актуальних факторів, що перешкоджає налагодженню функціонування патронатних сімей в громадах, а саме брак кадрів, які будуть виконувати функції опікунів.

Фото без опису

Принагідно учасники наради звернули увагу на деякі аспекти законодавства щодо регулювання функціонування патронатних сімей, та сформували низку пропозицій до Міністерства соціальної політики України задля його покращення.

Варто нагадати, що держава передбачає фінансування на створення патронатних сімей у територіальних громадах та сприяє таким родинам у забезпеченні умов, необхідних для захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини не може проживати разом з батьками/законними представниками.

Стати кандидатом у патронатні вихователі досить просто, варто лише звернутися до служби у справах дітей за місцем свого проживання, подати заяву про намір стати патронатним вихователем та необхідні документи, пройти первинний відбір та отримати направлення на навчання. Після проходження необхідного навчання та отримання рекомендації про можливість надання послуги патронату укладається договір про умови запровадження патронату (створення сім’ї патронатного вихователя), опісля чого патронатна сім’я отримує фінансову допомогу для здійснення своїх функцій.

Інформуємо, що станом на 20 квітня 2023 року в області створено та функціонує 2 патронатні сім’ї, проходить навчання 1 патронатна сім’я з Меджибізької селищної ради.

Джерело: https://www.adm-km.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь