Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Рік війни. Небо забирає кращих із кращих...

Дата: 03.03.2023 15:58
Кількість переглядів: 177

28 лютого 2023 р. в стінах G-Museum відбувся захід під назвою «Рік війни. Небо забирає кращих із кращих». Повномасштабний напад російської федерації на Україну, що відбувся 24 лютого 2022 року, став трагічним продовженням війни, розпочатої агресором ще у 2014 році.
Фото без опису
Відважні Воїни, наші земляки, стали символом гідності та незламності у цій кривавій війні. Кожен з них вчинив подвиг, поставши проти насилля та несправедливості. На відкритті заходу полеглих Героїв було вшановано хвилиною мовчання. Хвилюючим моментом стало зачитування імен усіх городоччан, чиї життя забрала ця жахлива загарбницька агресія, та імена котрих назавжди викарбувані в славетній історії міста та всієї України:
Фото без опису
Олександр Мельник, Олександр Кушнір, Віктор Шкромида, Олександр Дезік, Іван Назаров, Іван Новоженін, Владислав Хаєцький, Олександр Башук, Євген Нестер, Валерій Рижий, Олександр Сердечний, Олександр Сельський, Павло Даць, Роман Водяний, Вадим Ярошенко, Олександр Швець, Максим Коваль, Сергій Стадниченко, Богдан Дикунець, Геннадій Пастущин, Михайло Коцур, Вадим Сурмій, Валентин Рожко, Олег Кісільовський, Артем Гончарук, Ярослав Скочеляс.

Протягом заходу перед присутніми мовили посадові особи міської ради, а з художніми номерами на честь вшанування пам’яті Героїв виступили аматорські колективи та юні вихованці Городоцького міського будинку культури.
Фото без опису
Також відвідувачі музею ознайомились з тимчасовою тематичною виставкою газетних матеріалів під назвою «Заголовки війни». Вона представлена добіркою випусків газети «Городоцький вісник» за період повномасштабної війни. Тож відвідувачі G-Museum мали змогу переглянути публікації журналістів Городоцького телерадіопресцентру про кожного із загиблих Героїв. Слідкуючи за розміщеними статтями, стає очевидним, що, на превеликий жаль, останніми місяцями втрат значно побільшало. Так, до прикладу, у номері від 27 січня, розміщено одразу чотири публікації про поховання наших воїнів. Виставка «Заголовки війни» об’єднана у спільну експозицію з роботами художника Петра Войталюка, який передав їх до фонду G-museum.
Фото без опису
А 1-го березня виставку відвідали монахині, учасниці катехитично-пасторального тренінгу на тему: «Формація. Свідчення. Діалог», який відбувається в Інституті Богословських Наук Непорочної Діви Марії (м. Городок), та разом із ректором Інституту Олегом Жаруком провели спільну молитву за душі загиблих захисників України.

Вже 9 років поспіль український народ демонструє приклади мужності, стійкості, сміливості, єдності. Героїчний опір українців є не лише боротьбою за фізичне виживання українського народу та свободу країни, а й уособлює демократичний вибір України бути частиною цивілізованої Європейської спільноти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь