Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Відкриття виставки до річниці повномасштабного вторгнення 24.02.2022 року

Дата: 26.02.2023 16:15
Кількість переглядів: 147

14 лютого 2023 року у виставкових залах G-museum відбулась одночасна презентація двох художніх виставок. Так, у креативному просторі першого поверху розмістилася виставка «Об’єднані», на котрій було представлено роботи хмельницьких майстринь художньої справи Тетяни Цимбарецької і Наталії Степанюк. Назва творчої експозиції пояснюється тим, що художниці в житті є не лише колегами, а й добрими подругами. Ця виставка мала стартувати ще у березні 2022 р., проте ці плани були відкориговані у зв’язку з початком повномасштабної війни росії проти нашої країни. Зважаючи на обставини, адміністрація G-museum прийняла рішення відкласти художній захід до здобуття нашої Великої Перемоги. Проте, частина цих картин чекала свого часу майже рік, перебуваючи в музеї. Зрештою, було вирішено показати їх широкому колу поціновувачів мистецтва.

Щодня українські матері, дружини, діти добровольців і воїнів ЗСУ молять Бога про Перемогу та якнайшвидше повернення своїх рідних додому. Тому тематика робіт художньої експозиції досить символічна та близька серцю кожного українця. Творчість Тетяни Цимбарецької представлена іконами на склі в народному стилі, а Наталії Степанюк – роботами на Біблійну тематику, виконаним олійними фарбами на полотні.

Друга виставка під назвою «Історію знаємо, героїв пам’ятаємо» розмістилася в креативному просторі G-art на третьому поверсі музею. Вона гармонійно доповнює вже розміщені в залі світлини із серії «Азовсталь: світло переможе».

Представлена глядачам творча експозиція відображає зв’язок поколінь. Спеціально для проєкту талановиті юні вихованці Мистецької школи «Городоцької дитячої художньої школи» підготували 62 картини у вигляді серії агітаційних патріотичних плакатів. Також до проєкту долучився досвідчений художник Петро Войталюк. У своїх роботах митці демонструють віру в Перемогу, міць і надійність Збройних сил України, дитячі переживання, суспільні хвилювання на різних етапах жахливої війни.

На відкритті заходу були присутні працівники закладів культури, громадські діячі, посадовці, викладачі та вихованці художньої школи. Перед аудиторією виступили начальник відділу культури, релігій, національностей та туризму міськради Олег Федоров, громадський діяч Вадим Якубовський, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, викладачка ДХШ Олена Марчук. Вихованки останньої хвилююче декламували сучасні вірші на військову тематику. Запрошуємо усіх охочих ознайомитись з роботами художників до 14 березня 2023 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь