Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Державні аудитори Хмельниччини за січень – квітень 2023 року забезпечили відшкодування втрат на 4,5 млн грн фінансових і матеріальних ресурсів

Дата: 17.05.2023 15:52
Кількість переглядів: 91

Державні аудитори Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області від початку поточного року провели 135 заходів державного фінансового контролю, за результатами яких задокументовано втрат матеріальних та фінансових ресурсів на суму понад 6,5 млн грн та виявлено порушень законодавства у сфері закупівель на суму понад 164,7 млн грн.

Матеріали 13 контрольних заходів передано правоохоронним органам, які розпочали 1 досудове розслідування.

За цей період складено 15 протоколів про адміністративні правопорушення та притягнуто 6 посадових осіб до адміністративної відповідальності. Фінансову санкцію застосовано до одного об’єкту контролю.

За усіма заходами державного фінансового контролю за чотири місяці сума відшкодованих втрат перевищує 4,5 млн грн, з яких понад 4,4 млн грн – незаконні витрати.

Аудитори у сфері закупівель під час моніторингів 112 процедур закупівель виявили порушень законодавства на суму майже 153,1 млн грн. Зокрема, попереджено порушення в 39 випадках на суму 64,1 млн грн, наприклад, розірвано 26 договорів закупівель на суму 50,2 млн грн.

За зверненнями правоохоронних органів у рамках відкритих кримінальних проваджень державні аудитори як спеціалісти надали 24 консультації і виявили факти порушень, що призвели до втрат понад 11,6 млн грн, через що 5 особам вручено повідомлення про підозру у скоєнні кримінального правопорушення.

Завдяки виконанню об’єктами контролю 7 пропозицій за результатами проведених державних фінансових аудитів досягнуто понад 14,5 млн грн економічного ефекту. Під час державного фінансового аудиту також задокументовано втрат на понад 8,1 млн грн внаслідок неефективних управлінських дій, вчинених підконтрольною установою.

Пресслужба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь