Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Підготовка до купального сезону

Дата: 24.05.2023 16:05
Кількість переглядів: 103

Фото без опису

23 травня представники ДСНС провели інформаційний рейд на центральному пляжі міста Городок. Рятувальники розповіли про готовність відпочинкової зони до купального сезону та нагадали правила безпечної поведінки на воді.

Водолази обстежили дно правого берега річки Смотрич у Городку, в районі міського пляжу. Як розповів Ілля Овчарук, головний фахівець відділу організації пожежно-профілактичної роботи та заходів цивільного захисту, водолази не тільки оглянули дно річки, але й почистили його.

— Окрім гострих річкових каменів водолази не виявили інших сторонніх або небезпечних предметів, тобто з відкриттям купального сезону,купатися на Городоцькому пляжі можна. Але треба пам’ятати та про правила безпеки, — говорить Ілля Овчарук.

Рятувальник нагадав, що минулого року на території Городоцької та Сатанівської громад сталося 3 трагічних випадки. Один із загиблих був у стані алкогольного сп’яніння.

— Купатися краще вранці або ввечері, коли низька ймовірність теплових ударів. Під час відпочинку на пляжі не можна вживати алкогольні напої, — застерігає рятувальник. — Також небезпечно підпливати до водного транспорту, стрибати з катамаранів або матраців, бо ці засоби можуть перевернутися.

Під час інформаційного рейду рятувальники роздали відвідувачам пляжу пам'ятки з правилами безпечної поведінки на воді.

Фото без опису

Як повідомив фахівець відділу організації пожежно-профілактичної роботи та заходів цивільного захисту, після укладання угоди із Городоцькою міською радою впродовж купального сезону на пляжі будуть чергувати працівники ДСНС. З метою підвищення ефективності їх чергувань планують встановити рятувальну вежу.

Також Ілля Овчарук розповів, що найближчим часом фахівці Городоцького районного лабораторного відділення ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» мають провести дослідження якості води ставка.

До слова, минулого року, згідно з рішенням виконавчого комітету Городоцької міськради, купальний сезон у Городку розпочався 1 червня і тривав до 1 вересня. За словами Іллі Овчарука, цього року рішення ще не було, але городоччанам традиційно слід орієнтуватися на ті самі дати.

Джерело: https://horodok.city

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь