Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

ДЕНЬ СКОРБОТИ І ВШАНУВАННЯ ПАМꞌЯТІ ЖЕРТВ ВІЙНИ

Дата: 22.06.2023 13:07
Кількість переглядів: 265

Фото без опису

Щорічно,  22 червня, згідно з Указом Президента України  від 17 листопада 2000 року, в Україні відзначається День скорботи і вшанування памʼяті жертв війни, з метою всенародного вшанування памʼяті синів і дочок українського народу, полеглих під час Великої Вітчизняної війни 1941 - 1945 років, їх подвигу та жертовності.

День скорботи і вшанування памʼяті жертв війни відзначається 22 червня невипадково, адже саме в цей день, німецькі війська почали захоплювати наші території. Війна тривала майже чотири роки – від 22 червня 1941 року до 8 травня 1945 року. Тоді вона забрала життя кожного п’ятого українця.

Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам’ять про тих, хто вигнав ворога з української землі та здобув перемогу. У цей день ми згадуємо тих, хто загинув на полі брані, кого нацисти замучили в концентраційних таборах. Ми вшановуємо фронтовиків, трудівників тилу, вдів і дітей війни, усіх тих, хто день за днем наближав перемогу в тій жахливій війні.

Сьогодні, в умовах повномасштабного російського вторгнення і численних злочинів окупантів, усі ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу.

Цього скорботного дня, вшанувати памʼять жертв війни, перед пам’яттю мільйонів полеглих воїнів, невинних жертв, чиє життя забрала війна, до обеліску слави прийшли представники влади, правоохоронних органів, другого відділу Хмельницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, політичної партії громадської організації «За конкретні справи».

Фото без описуВічна памʼять загиблим. Честь і слава Героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь