Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

У День Конституції започатковано міжнародну співпрацю

Дата: 28.06.2023 14:19
Кількість переглядів: 176

В День Конституції України у міській раді відбувся важливий онлайн захід. Саме цього пам’ятного дня закладено основу для подальшої міжнародної співпраці з м. Брі-Конт-Робер (Франція).

Фото без опису
 

В онлайн-нараді взяли участь міські голови Городка і Брі-Конт-Робер, а також керівництво муніципалітетів обох міст. В ході зустрічі відзначено велику об’єднавчу роль постаті українського мікробіолога Сергія Виноградського та Громадської спілки «Up_to_Future» у розвитку партнерства наших «міст-побратимів».


Городоцький міський голова Неоніла Андрійчук привітала від імені громади, яку очолює, французьких колег. Відзначила, що наша делегація, яка напередодні відвідала м. Брі вражена теплим прийомом, який влаштували у французькій мерії та висловила сподівання, що наш зв'язок буде продовжуватися. Неоніла Андрійчук розповіла про Городоцьку міську територіальну громаду, її історію створення, та розказала про основні соціальні та економічні показники. З нашого боку ми продемонстрували презентацію громади. Розповіли про сім'ю меценатів – Миколу і Галину Гуменюків та проєкти Громадської спілки «Up_to_Future», які вони реалізовують в Городку.


Розповіли про команду з волейболу «Епіцентр Подоляни» та її досягнення на Всеукраїнському рівні. Про те, що діти в Городку мають змогу безкоштовно займатися в спортивному комплексі «Епіцентр» вільною боротьбою, боксом, важкою атлетикою, про популяризацію здорового способу життя серед населення різного віку.

Фото без опису


В ході спілкування обидві сторони відзначили подібність і схожість наших громад. Мер Брі-Конт-Робер Жан Лавіолетт відзначив, що Городок – гарне місто, а попереду нас чекають спільні дослідження постаті Виноградського, і це об'єднає наші міста. Вони готові до обміну досвідом, та взаємних візитів делегацій, впровадження спільних освітніх проектів, які б передбачали візити школярів до міст-побратимів, їх зацікавила спортивна база в Городку, оскільки в Брі існує 30 різноманітних спортивних асоціацій і в них розпочато 3-річну реконструкцію великого спортивного центру.


На завершення французи побажали нам найбажанішого – Перемоги, та висловили готовність до підписання Угоди про партнерство у найближчий час заради реалізації спільних проектів. Але це не все. У день початку нашої співпраці мерія міста Брі зробила перший крок – вони підготували лист підтримки у Київську міську раду щодо перейменування однієї з вулиць Києва на честь нашого видатного мікробіолога Сергія Виноградського. Нагадаємо, що і в Городку, і в Брі вулиці з іменем Виноградського вже існують. На завершення Неоніла Андрійчук подякувала жителям Франції за гуманітарну допомогу, яку вони надсилають в Україну: «Ми відчуваємо цю підтримку, і це дуже важливо, і надзвичайно вдячні жителям Франції».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь