Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

В ОВА відбулася нарада з начальниками РВА та головами територіальних громад області

Дата: 03.07.2023 14:08
Кількість переглядів: 138

Днями в обласній військовій адміністрації під головуванням першого заступника начальника ОВА Сергія Тюріна відбулася нарада з начальниками РВА та головами територіальних громад області щодо обговорення актуальних питань сьогодення. До розмови долучилися заступники начальника ОВА та керівник апарату ОВА.

Фото без опису

Всього на обговорення було винесено 10 важливих питань, що стосуються основних сфер життєдіяльності області. Зокрема, безпекової, соціальної, інфраструктурної, інформаційної та екологічної.

Сергій Тюрін розпочав нараду з доповіді про готовність об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту та забезпечення безперешкодного доступу населення до них. За його словами, в області, за результатами обстеження захисних споруд цивільного захисту було виявлено низку недоліків, а саме: 225 споруд неготові до укриття населення, до 233 відсутній вільний доступ. Відтак, посадовець доручив місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування до 10 липня привести в належний стан наявні укриття, забезпечити цілодобовий та безперешкодний доступ до них. Окрім того, вжити заходів щодо нарощування фонду захисних споруд цивільного захисту з метою забезпечення 100% укриття населення шляхом будівництва нових споруд, а також обстеження та пристосування споруд підземного простору для укриття.

“Прошу невідкладно та відповідально поставитись до виконання цих заходів, адже від цього залежить життя і безпека мешканців нашої області,” – наголосив він.

Фото без опису

З питань, що стосуються соціальної сфери доповів заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв. Так, представникам районів та громад було запропоновано забезпечити створення відділень стаціонарного догляду для цілодобового проживання (перебування) людей похилого віку та осіб з інвалідністю, зокрема, у форматі малих групових будинків, при територіальних центрах, центрах надання соціальних послуг, соціальних службах з обслуговування маломобільних осіб в територіальних громадах. Поряд з тим, посадовець наголосив на необхідності створення в кожній територіальній громаді сучасного ветеранського простору.

Також Володимир Юр’єв нагадав про забезпечення інформування евакуйованого до Хмельницької області постраждалого населення внаслідок підриву російською федерацією греблі Каховської гідроелектростанції щодо виплати одноразової матеріальної допомоги. Відтак, кожен з постраждалих з підтоплених регіонів Миколаївської та Херсонської областей має право отримати 5 тис. гривень. Допомога надається евакуйованим, які переїхали в область з 06.06.2023 року.

Продовжуючи засідання, на важливості ідентифікації самозаліснених ділянок, а також земельних ділянок, які необхідно заліснити шляхом лісорозведення та передачі у постійне користування ДП “Ліси України” земельних ділянок, які необхідно заліснити, наголосив начальник Південно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства Павло Золотий.

Фото без опису

Останнє важливе питання наради стосувалося розроблення проєкту Програми комплексного відновлення Хмельницької області, про яке розповіла заступник начальника Відділу містобудування та архітектури Ірина Коротка. Варто зазначити, що програма комплексного відновлення області та території територіальних громад, спрямована на забезпечення необхідності швидкого відновлення та адаптації до складних ситуації. Так, за її словами, станом на 13 березня 2023 року з 60 територіальних громад Хмельницької області – у 7-ми вирішено розробити програму комплексного відновлення територій територіальних громад.

Підсумовуючи, перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін зазначив, що за підсумками наради будуть прийняті відповідні доручення, виконання яких має відбутися у встановлені терміни.

Джерело: https://www.adm-km.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь