Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

В G-Museum говорили про сільський зелений туризм

Дата: 07.07.2023 22:00
Кількість переглядів: 372

7 липня 2023 в G-Museum відбулася публічна консультація в рамках проєкту «Парламент для села: представництво заради розбудови України». 
Перед присутніми виступили: керівник проєкту Інна Величко, координатор в Хмельницькій області Сергій Толстіхін, юрист Олена Гафурова та соціолог проєкту Володимир Триліс.

Фото без опису


Проєкт має на меті створити якісний нормативний документ підтримки діяльності в сфері сільського туризму на основі опитувань та публічних консультацій. Його реалізовує Громадська організація «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні» в рамках грантової програми «Громадяни й парламент: демократичне представництво та ефективна взаємодія в умовах воєнного часу», в межах реалізації Програми USAID «РАДА: наступне покоління».

Фото без опису


Інна Величко доповіла присутнім слухачам про сучасне правове регулювання сільського зеленого туризму та надала практичні поради щодо шляхів розвитку сільського туризму в громаді. Сергій Толстіхін розповів про реалізацію власних проектів у сфері туризму, та про те як сам став власником садиби в с. Гораївка, яка тепер приймає сотні туристів, які їдуть «На Бакоту». 

Фото без опису


Під час зустрічі також зауважено, що сільський зелений туризм, з початком повномасштабного вторгнення рф, виконує важливу роль у волонтерському русі, розміщенні ВПО тощо. При цьому, сільський туризм перебуває у невизначеному законодавством стані. Тривають обговорення  різних законопроєктів, деякі з них, у разі їх прийняття, створять ще більше проблем та можуть призвести до занепаду галузі. 

Фото без опису


Окрім того, рамках консультації було проведено анкетування, де кожен вибирав найкращий варіант для себе. Результи опитування показали, що найбільшою проблемою для розвитку туризму в селах є нестача коштів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь