Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

ГРОШОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПІД ЧАС ЛІКУВАННЯ

Дата: 25.07.2023 15:35
Кількість переглядів: 178

Грошове забезпечення за останніми обійманими посадами виплачується за період звільнення від виконання службових обов’язків у зв’язку з хворобою (зокрема, після зазнаних поранень, контузій, каліцтв та травм) та перебуванням на лікуванні в лікарняних закладах та у відпустці для лікування у зв’язку з хворобою (відпустці за станом здоров’я), але не більше ніж чотири місяці з дня вибуття з військової частини (крім випадків, передбачених чинним законодавством України, більш тривалих строків перебування на лікуванні).

Грошове забезпечення військовослужбовцям після чотирьох місяців безперервного перебування на лікуванні й у відпустці для лікування у зв’язку з хворобою виплачується, якщо таке перебування передбачене законодавством та продовжене рішенням командира з’єднання, керівника органу військового управління вищого рівня на підставі висновку лікарняного закладу (військово-лікарської комісії).

ВИПЛАТА ОДНОРАЗОВОЇ ГРОШОВОЇ ДОПОМОГИ ДЛЯ ПОРАНЕНИХ ТА ПОСТРАЖДАЛИХ ВІЙСЬКОВИХ

Військовослужбовці, які дістали поранення під час виконання бойового завдання, можуть отримати виплату згідно з Законом України «Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та їхніх сімей» та постановою Кабміну від 25.12.2013 № 975.

ВИПЛАТА ДОДАТКОВОЇ ВИНАГОРОДИ ПІД ЧАС ЛІКУВАННЯ

Додаткова винагорода в розмірі 100 тис. грн виплачується військовослужбовцям у зв’язку з пораненням, пов’язаним із захистом Батьківщини, які перебувають на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я (зокрема закордонних), – з дня, коли зазнав такого поранення, включаючи час переміщення до лікарняного закладу (зокрема з одного лікарняного закладу охорони здоров’я до іншого), або перебувають у відпустці для лікування після тяжкого поранення за висновком (постановою) військово-лікарської (лікарсько-експертної) комісії.

Підставою для видання наказу про виплату додаткової винагороди в розмірі 100 тис. гривень у зв’язку з пораненням, пов’язаним із захистом Батьківщини, є довідка про обставини травми, видана командиром військової частини, де проходить службу або перебуває у відрядженні військовослужбовець, яка містить інформацію про обставини поранення, що дістав військовослужбовець під час захисту Батьківщини. Така довідка видається відповідно до наказу командира військової частини.

Виплата відбувається щомісяця на підставі довідки з медичного закладу, де лікується поранений. Якщо лікування триватиме понад чотири місяці, слід тримати контакт із безпосереднім командиром та повідомляти військову частину, що лікування триває, – надаючи висновок ВЛК. Це потрібно для продовження нарахування грошового забезпечення.

Необхідна умова для додаткової винагороди — безперервне стаціонарне лікування в закладах охорони здоров’я.

Після закінчення стаціонарного лікування керівники ВЛК закладів охорони здоров’я в системі Міністерства оборони України готують пацієнтам з тяжкими пораненнями рекомендації про потребу у відпустці за станом здоров’я і медичний висновок про ступінь важкості поранення. Ґрунтуючись на цих документах, командир військової частини повинен ухвалити позитивне рішення щодо надання військовикам відпустки для лікування після тяжкого поранення та виплати винагороди у розмірі 100 тис. гривень за час цієї відпустки.

Фото без опису

Джерело: сторінка Хмельницький РТЦК та СП  в мережі facebook


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь