Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

У Городоцькій громаді збільшується кількість домашнього насильства. Уже постраждали шестеро дітей

Дата: 16.08.2023 14:41
Кількість переглядів: 199

Кількість випадків домашнього насильства на Городоччині зростає від початку 2023 року. Про це в ефірі Городоцького радіо повідомив начальник сектору превенції відділу поліцейської діяльності №1 Хмельницького районного управління поліції ГУНП Юрій Плавуцький.

Як зазначив поліцейський, протягом поточного року до відділу надійшло 113 звернень громадян про вчинення домашнього насильства.

- Складено 45 адміністративних протоколів за ст.1732 КУпАП «Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування», - зазначив Юрій Плавуцький. - Санкція статті передбачає штраф від 170 грн до 680 грн, або громадські роботи на строк від 30 год до 60 год, або адміністративний арешт до 15 діб.

Окрім того, стосовно кривдників винесено 61 терміновий заборонний припис. До 10 діб кривдників зобов’язано залишити місце проживання постраждалої особи та заборонено з нею контактувати.

- Зазначу, що основною причиною розбрату в сім'ях є відсутність матеріального забезпечення, - каже поліцейський. - Як мінімум один член родини не працює. Це призводить до того, що дорослі особи починають зловживати спиртним, виникають конфлікти, не приділяють належної уваги вихованню дітей. А кошти, які виділяє держава на утримання дітей, використовуються на придбання комп’ютерів, телефонів та іншого майна.

На жаль, додає правоохоронець, від домашнього насильства цього року постраждало шестеро дітей. Шестеро осіб вчинили повторне правопорушення. На облік поставлено 64 особи за вчинення домашнього насильства, трьох осіб притягнуто до кримінальної відповідальності, з яких 2 - за ст.125 КК України «Умисне легке тілесне ушкодження» та одну особу за ст.126-1 КК України «Домашнє насильство».

Фото без опису

Джерело: https://horodok.city


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь