Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Перспективи відбудови України та польсько-української співпраці обговорили на міжнародному семінарі

Дата: 13.09.2023 11:46
Кількість переглядів: 217

«Польсько-українська співпраця та перспективи відбудови України» - семінар на таку тему проведено у місті Хмельницькому 12 вересня. Захід відбувся за участі органів влади та бізнесу Польщі й України, в рамках проекту Центру стратегічних досліджень Варшавського інституту підприємництва (CSS WEI) «Польський сервіс відбудови України». Метою проекту є підтримка відбудови України на основі економічного розвитку через польсько-українську економічну співпрацю. Йшлося про можливості економічної співпраці з Польщею, доступні польські інструменти для сприяння такій співпраці, залучення польських бізнес-партнерів та інвестицій. У семінарі взяли участь і представники Городоцької громади - перший заступник міського голови А.Косінький, начальник відділу економічного розвитку та інвестицій Т.Задорожна, керівники підприємств ПП ''ЛЕХ'' А.Мельничук-Казьмєрчак, ТОВ «Спільний урожай» - М.Казьмєрчак.

Фото без опису

      Розпочинаючи конференцію Сергій Тюрін вкотре нагадав, що Республіка Польща – найближчий сусід і надійний друг України, а також подякував владі Польщі та усьому польському народові за всеосяжну підтримку нашої держави впродовж повномасштабного вторгнення російської федерації та за багаторічну партнерську співпрацю.

Фото без опису

“Попри військовий стан, Хмельниччина є економічно активним та інвестиційно привабливим краєм. У нас добре розвинуте підприємницьке середовище, маємо унікальні природні та рекреаційні ресурси, сприятливі кліматичні умови. Тому зберігаємо великий інтерес в розширенні співробітництва з Польською Республікою в різних сферах соціально-економічної, культурної діяльності, готові співпрацювати з інвесторами та розглянути будь-які пропозиції, які допоможуть у покращенні життя та розбудові нашого краю,” – наголосив посадовець.

      Окрім налагодженої співпраці, яка є зараз, Хмельниччина також може запропонувати інвесторам вільні земельні ділянки, виробничі площі, приміщення, інші об’єкти типу Greenfield, Brownfield. З боку держави та ОВА інвестори отримують підтримку і сприяння для своєї діяльності в межах українського законодавства.

Фото без опису

      Директор Офісу уповноваженого польсько-українського співробітництва Марцін Хрусцель презентував присутнім бачення щодо інструментів підтримки польсько-української економічної співпраці.

     Проведення українсько-польського семінару дало старт реалізації проєкту «Українсько-польське співробітництво та відновлення України», метою якого є підтримка відбудови нашої держави.

       Проєкт має об’єднати  польський та український бізнес, підтримати малі та середні підприємства, налагодити тісне співробітництво з українськими органами місцевого самоврядування.

      Під час семінару спікери відповідали на питання присутніх, ділися власним досвідом, багато спілкувалися, обмінялися контактами та закликали до співпраці.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь