Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

ПФУ: запитуєте-відповідаємо

Дата: 13.10.2023 10:00
Кількість переглядів: 181

Фото без опису

Якщо подружжя розлучилося, при призначенні житлової субсидії одному з батьків, котрий проживає з дитиною, доходи іншого з батьків дитини не враховуються (пункт 24 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848).

***************************************************************************************************

Фото без опису

Для призначення житлової субсидії кількість членів домогосподарства визначається на початок місяця, з якого призначається виплата (пункт 24 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848).
    Якщо сім’я вже отримує житлову субсидію, то в такому випадку в разі зняття з реєстрації двох членів домогосподарства в жовтні, розрахунок житлової субсидії в цьому місяці ще здійснюється з урахуванням проживання п’яти членів домогосподарства.
    Тобто, щоб з листопада одержувати виплату на трьох членів домогосподарства, до органу Фонду необхідно надати нові заяву і декларацію.
    Водночас у разі зміни складу зареєстрованих у житловому приміщенні членів домогосподарства, особа, якій призначено субсидію, має протягом 30 календарних днів повідомити про це орган Пенсійного фонду України, що призначає субсидію.

***************************************************************************************************

Фото без опису

Закон визначає обовʼязок пенсіонера повідомляти про факт свого працевлаштування або звільнення з роботи (стаття 16 Закону України "Про загальнообовʼязкове державне пенсійне страхування"), оскільки право на виплату пенсії/визначення її розміру в багатьох випадках повʼязано зі статусом пенсіонера – "працюючий / непрацюючий".

Зокрема, пенсія за вислугу років призначається при залишенні роботи, яка дає право на цю пенсію.

 У разі працевлаштування після призначення пенсії за вислугу років на роботу, яка дає право на цей вид пенсії, виплата пенсії припиняється та поновлюється з дня, що слідує за днем звільнення з роботи.

 Водночас у Вашому випадку робота на посаді асистента вчителя в загальноосвітньому навчальному закладі не дає права на призначення пенсії за вислугу років. Відтак, в період роботи на зазначеній посаді призначена пенсія за вислугу років виплачується.

***************************************************************************************************

Фото без опису

Пільги, що надаються вдові загиблого Захисника України, визначено статтею 15 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”. Однією з пільг є 50-відсоткова знижка на оплату комунальних послуг.

Пільга надається на такі послуги:

  • з управління багатоквартирним будинком;
  • з постачання та розподілу природного газу, електричної і теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами;
  • на оплату абонентського обслуговування для споживачів за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг або за індивідуальними договорами з обслуговуванням внутрішньо-будинкових систем про надання комунальних послуг, а також витрат на управління багатоквартирним будинком, в якому створено об’єднання співвласників, житлово-будівельний (житловий) кооператив, та витрат на комунальні послуги в такому будинку;
  • на придбання твердого палива і скрапленого газу (за умови наявності в житловому приміщенні пічного опалення).

При розрахунках плати за опалення та користування житлом площа, на яку надається знижка, становить 21 кв. м на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку оплати, та додатково 10,5 кв. м на сім’ю.

Якщо ж вдова є непрацездатною і її сім’я складається лише з непрацездатних осіб, 50-відсоткова знижка за користування газом для опалювання житла надається на подвійний розмір нормативної опалювальної площі (42 кв. м на кожну особу, яка має право на знижку оплати, та 21 кв. м на сім’ю).

Важливо!

  • Пільга надається без урахування середньомісячного доходу.
  • Пільга щодо плати за житло, комунальні послуги та паливо надається незалежно від виду житла чи форми власності на нього.

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь