Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Залізниця не пробачає помилок: «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» застерігає громадян бути пильними та уважними на залізничній колії

Дата: 16.10.2023 16:07
Кількість переглядів: 122

Керівництво виробничого підрозділу Хмельницька дистанція колії регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» застерігає громадян бути пильними та уважними на залізничній колії, адже залізниця не пробачає помилок, про що свідчить сумна статистика про втрачені людські життя.

Пам`ятайте, Ви у зоні підвищеного ризику, якщо опинилися поблизу залізничної колії. В середньому швидкість руху поїздів на дільниці Хмельницької області складає 80 км/год, у випадку зіткнення із потягом на такій швидкості шанси залишитися живим мізерні через великий гальмівний шлях, який складає близько одного кілометра.

Здебільшого страждають люди, які переходять залізничну колію у невстановлених місцях та недотримується загальних правил переходу. Також значна частина травматичних випадків припадає на людей, які проживають неподалік залізниці або тих, чий шлях проходить через залізничну колію. Повсякденне місцезнаходження поблизу колії послаблює пильність та увагу за дотриманням правил знаходження в межах залізниці.

Так, за 9 місяців 2023 року на станціях, перегонах, територіях підприємств АТ «Укрзалізниця» внаслідок наїзду залізничного рухомого складу, падіння з нього або інших видів впливу отримали травми різного ступеня важкості 202 сторонні особи, у тому числі 128 зі смертельним наслідком. За аналогічний період 2022 року травмовано 177 осіб, у тому числі 109 травмовано смертельно.

Крім того, станом на 01.10.2023 року на об’єктах залізничної інфраструктури травмовано 13 дітей віком до 16 років, з них – 7 зі смертельним наслідком. За аналогічний період 2022 року травмовано 6 дітей віком до 16 років, з них – 2 зі смертельним наслідком.

В межах виробничого підрозділу Хмельницька дистанція колії смертельно травмовано 3 особи (у 2022 році – 2 особи

Керівництво Хмельницької дистанції колії занепокоєне порушенням правил дорожнього руху водіями транспортних засобів через залізничні переїзди, які сталися внаслідок ігнорування показників світлофорної та звукової сигналізації. Нещасні випадки та аварії на залізниці приносять державі великі збитки від руйнувань транспортних засобів, вантажів і залізничних будівель. Найголовніша втрата суспільства – це людські жертви.

Слід зазначити, що залізниця – ця зона підвищеної небезпеки, а рух через переїзд з порушенням правил дорожнього руху може призвести до загрози не тільки життю водіїв, а й життю пасажирів, серед яких можуть бути рідні та близькі.

Залізниця є зоною підвищеної небезпеки не тільки через рух електропоїздів та потягів, а і наявності енергетичного обладнання, яке має напругу електричного струму від 220В до 27500В.

Керівництво Хмельницької дистанції колії закликає бути пильними та уважними, суворо дотримуватись правил безпеки:

– не перебігати колії у невстановлених місцях, особливо якщо наближається потяг (критичною вважається відстань менше 400 м);

– якщо ви опинилися біля колій, по яких на великій швидкості рухається потяг, намагайтеся якомога далі відійти та при необхідності лягти на землю, щоб Вас не затягнуло потоком повітря під колеса;

– при наближені поїзда не можна виходити за застережну смугу платформи до повної зупинки поїзда;

– посадку та висадку з вагонів здійснюйте тільки після повної зупинки поїзда, з боку перону або посадкової платформи;

– при наближенні потягу тримайте дітей за руки або на руках. Не залишайте їх без нагляду на платформах і у вагонах;

– користуйтеся надземними та підземними переходами, а у випадках їх відсутності, переходьте залізничні колії тільки у встановлених місцях, переконавшись у відсутності поїзда;

– не перелазьте під вагонами;

– ні в якому разі не можна залазити на дахи вагонів потягів. Напруга залізничних контактних мереж становить близько 30 тис. Вт, тому дістати ураження електричним струмом можна навіть не торкаючись дротів, електричний заряд пробиває в радіусі близько метра;

– ніколи не підходьте близько до території огороджених трансформаторних підстанцій. Обладнання на цих об’єктах знаходиться під високою напругою. По тій же причині старайтесь не торкатись залізобетонних опор ліній електропередачі та контактної мережі залізниці;

– не слід переходити, переїжджати переїзди на закритий шлагбаум або червоний сигнал світлофора.

Необачність, поспіх, нерозсудливість, ігнорування елементарних правил поводження на залізниці стають причиною майже всіх нещасних випадків на залізниці. Тому не забувайте, Ваше життя у Ваших руках!!!

Фото без опису

Джерело: https://www.adm-km.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь