Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

USAID щодо експертної та методологічної підтримки

Дата: 06.03.2018 17:19
Кількість переглядів: 910

Городоцька громада, подавши заявку на проект USAID щодо експертної та методологічної підтримки МОЗ України впровадження реформи охорони здоров'я на первинній ланці, 6 березня взяла участь в установчій зустрічі з підтримки місцевих команд в рамках підготовки до реформи.

З Хмельницької області, окрім Городоцької громади, конкурсний відбір з розвитку ПМД пройшли з Славути і Шепетівки. Городоцьку громаду представляли у Києві - Анатолій Андрійчук, головний лікар Городоцької ПМСД та Олена Матвєйцева, заступник міського голови з гуманітарних питань. В роботі зустрічі взяли участь: Павло Ковтонюк, заступник Міністра охорони здоров'я України, Джері Дайбл, директор відділу програм з охорони здоров'я Регіональної місії Агенства США з міжнародного розвитку, радники Міністра та фахівці МОЗ, керівники проекту USAID "Реформа ВІЛ-послуг у дії". Павло Ковтонюк представив дорожню карту з впровадження реформи охорони здоров'я на первинній ланці.

Анатолій Андрійчук взяв участь у дискусії щодо реформи медицини, запитавши про те, як будуть фінансувати видатки на медикаментозне забезпечення пільгових груп населення, окремих груп захворювання, забезпечення наркотичними засобами.

Одним із аспектів реформи - пацієнти і лікар мають забути про черги: запис на прийом телефоном або он-лайн. Також впроваджується система електронної охорони  здоров'я. На зустрічі розглядалося питання особливостей автономізації закладів охорони здоров'я, питання формування спроможної мережі, розвитку місцевих команд та деталі, підходи і етапи надання методологічної допомоги.

В подальшому відбудуться тренінгові і інформаційні сесії, вебінари, юридична підтримка, обмін досвідом.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь