Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Про конструктивну співпрацю аграріїв, фермерів та пасічників об’єднаної територіальної громади

Дата: 01.03.2018 17:54
Кількість переглядів: 976

Аграрний, фермерський, бджільницький сектор завжди був і залишається стратегічно важливим для економічного розвитку та наповнення бюджетів не лише нашої громади, а і всієї України.

     Тож, 1 березня відбулася перша робоча зустріч міського голови Василя Підлісного з орендарями земель  державної та приватної власності на території громади. Взяли участь і фермери, і бджолярі Городоцької міської об’єднаної територіальної громади. На зустрічі були присутні керівники та представники: ТОВ «Аграрна компанія 2014» - Шумило Руслан Володимирович, ТОВ «Мрія» - Кузь Микола Павлович, ПП ім.Ткачука - Кишко Микола Антонович, ТДВ «Городоцьке» -  Битий Анатолій Іванович, ТОВ СПГ - «Агропромтехніка» - Бернада Юрій Павлович, ТОВ «Агрохолдинг 2012» - Воротний Олександр Аркадійович, ТОВ «ЯРОС Агро» - Сержантов Вадим Юрійович, голова районної спілки пасічників - Шостак Антон Едуардович, голова асоціації фермерів – Дорогий Іван Іванович, бджоляр-матковивідник - Трапезун Сергій Вікторович , в.о.старостів старостинських округів, фермери, аграрії та бджолярі.         

     Метою зустрічі було обговорення актуальних питань, які життя ставить сьогодні перед аграріями, фермерами та бджолярами, обмін досвідом та координація зусиль спрямований  на подальший розвиток в громаді.

     Під час зустрічі Василь Підлісний  відмітив значну роль аграріїв та фермерів громади у формуванні місцевого бюджету. Адже, в структурі надходжень до бюджету громади,  левова частка  доходів  -  плата  за користування землею, від якої  залежить виплата заробітної плати працівникам бюджетної сфери,  утримання галузей  освіти, медицини, ЖКГ   та інші соціальні виплати.

     Окрім того, на порядок денний було винесено й ряд інших актуальних питань сільськогосподарської галузі, а саме: проведення  інвентаризації земель об’єднаної територіальної громади; контроль за повнотою та своєчасною сплатою податків до бюджету від здійснення господарської діяльності суб’єктами господарювання; працевлаштування та перспективи створення робочих місць на базі фермерських господарств громади; рівень заробітної плати працівників; укладання угод соціального партнерства; дотримання норм оброблення полів гербіцидами та пестицидами; утримання доріг між населеними пунктами; створення нових кооперативів.     

     Підсумовуючи зустріч, міський голова закликав до тісної співпраці та конструктивного діалогу на перспективу розвитку сільськогосподарської галузі в громаді. Наголосив, що основним завданням на сьогоднішній день, є акумулювання усіх зусиль для налагодження прозорого використання землі та створення завершеного циклу виробництва.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь