Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

17 листопада у Городку працювали дві мобільні бригади Хмельницької обласної організації Товариства Червоного Хреста

Дата: 20.11.2023 08:36
Кількість переглядів: 109

Співпраця Городоцької громади з Товариством Червоного Хреста триває другий рік. Спеціалісти у складі медико-психологічної мобільної бригади приїжджають до городоччан раз на півтора місяця. Цієї п’ятниці, аби надати послуги більшій кількості людей, працювали дві бригади. Приймали лікарі у приміщенні Городоцької бібліотеки.

Фото без опису

— Я постійно приходжу на прийом до лікарки цієї бригади пані Наталі. Вона дуже турботлива і уважна, — розповідає Лідія Зінченко з Херсонщини. — Сьогодні хочу отримати ліки для себе і вітаміни для онуків.

Фото без опису

Як розповіла представниця Товариства Червоного Хреста Ангеліна Шевченко, у них можна отримати достатньо широкий асортимент ліків, здебільшого це ліки проти гіпертонії, діабету другого типу (тобто не інсулін, а таблетки), протизапальні, знеболювальні та протипростудні препарати. Водночас бригада надає ряд інших послуг.

Фото без опису

— Ми вимірюємо тиск, можемо на місці визначити рівень цукру у крові, надати медичну консультацію, — розповідає лікарка. — Коли є умови для проведення повноцінного огляду — до нашої команди долучається гінеколог. Але наразі у Городку ми ведемо прийом у бібліотеці, тож, на жаль, немає можливості надати таку послугу.

Разом із лікарями у Городок приїхала і психологиня Надія Клименко. Спеціалістка розповіла, з якими проблемами найчастіше звертаються люди.

Фото без опису

— Ми надаємо послуги тим, хто переживає кризу – втрату близької людини, вимушений переїзд, втрату дому, — розповідає Надія Клименко. — Велика кількість звернень пов’язана з підвищеною тривожністю у людей, порушеннями сну, апетиту, проблемами у спілкуванні з оточуючими.

Представники мобільної бригади наголосили, що їхніми послугами можуть скористатися всі бажаючі — як внутрішньо переміщені особи, так і місцеві жителі. Наступний візит лікарів очікується орієнтовно через півтора місяця.

Джерело: https://horodok.city


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь